ШИРИ СЕ ИДЕЈА ПОМИРЕЊА, МИРА, СЛОГЕ И ЗАЈЕДНИШТВА

0
460

Коалиција „МИР ЈЕ НАША НАЦИЈА“ у Колашину и Мојковцу

ШИРИ СЕ ИДЕЈА ПОМИРЕЊА, МИРА, СЛОГЕ И ЗАЈЕДНИШТВА

Лидер коалиције „Мир је наша нација“, Алекса Бечић, обишао је, заједно са сарадницима, општине Колашин и Мојковац. У разговору са стотинама грађана, почев од центра Колашина Смаилагића Поља, преко Пажања, затим Сјерогошта и Биоградске горе, па до Мојковца, Бечић је размијенио мишљења, ставове, али и представио планове коалиције након извјесне побједе 30. августа.

Бечић је, у разговору са грађанима саопштио да је мир оно што спаја све вјере, све нације и окупља све различитости, а да је заједништво предуслов за стабилност, развој и напредак Црне Горе.

  • Не можемо стићи до циља, а то су веће плате, нова радна мјеста и бољи стандард, ако се стално враћамо у прошлост и међусобно пребројавамо – поручио је Бечић и додао да је сада важније него икад да пружимо руку једни другима, да прескочимо све вјештачке баријере, да прекречимо удбашке графите и презремо сва подметања.
  • Знамо колико их је било за последње три деценије. Зато је слога свих грађана наша снага, наша нада и наша будућност – истакао је лидер коалиције.
  • Да би институције биле независне, судије и тужиоци слободни, професионални и посвећени, да би успоставили владавину права, а потом сузбили криминал и корупцију, морамо да помиримо Црну Гору. На темељима помирења градићемо нашу кућу у којој сваки укућанин има иста права, обавезе и одговорности. У којој неће бити пребројавања на партизане и четнике, бјелаше и зеленаше. У којој се неће посао добијати по партијској књижици, већ по стручности и знању, јер за посао није битно коме припадаш, већ да ли знаш да радиш.

Бечић је поручио грађанима Колашина и Мојковца:

  • Хоћу да видим слогу међу комшијама, колегама и пријатељима. Желим да престану свађе око боја и пјесама – нагласио је лидер коалиције и истакао да завађена кућа не може напријед, а помирена прескаче све препреке до циља.
  • Зато је помирење наша мисија. Зато је братска слога наша жеља. Зато је мир наша нација – закључио је Бечић.

Караван мира који предводи лидер коалиције „Мир је наша нација“ Алекса Бечић, посјетиће све општине од сјевера до југа и ширити идеје помирења, мира, слоге и заједништва.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here