СЈЕТВА УОЧИ ПРЕОБРАЖЕНИЈА

2
1681

На депонији „Маљевац“

СЈЕТВА УОЧИ ПРЕОБРАЖЕНИЈА

Како су пренијели медији блиски општинским и државним властима јуче је „симболичном садњом првих садница озваничен почетак озелењавања депоније Маљевац у Пљевљима. Извршни директор ЕПЦГ Игор Новељић, Предсједник општине Плевља Игор Голубовић и извршни директори Рудинка угља Пљевља Слабољуб Попадић, засадили су прве саднице у парку који ће се простирати на преко 60 хиљада хектара“!

Информацију преносимо онако како су је пренијели и горе описани медији, који су приликом њене copy pasted „обраде“ преузели и све словне, правописне, граматичке и друге грешке и непрецизности, што и ми чинимо ради пуне вјеродостојности.

Тако се у наслову информације каже се да ће бити посађено „на 60 хектара преко 45 хиљада садница“, док је истом приликом извршни директор ЕПЦГ Игор Новељић истакао „Након завшетка пројекта и рекултивације депоније Маљевац, Пљевља ће на располагању имати уређени парк површине преко 600 хиљада метара квадратних, са преко 45 хиљада садница јавора, црног бора и рује, по најсавременијим стандардима струке.

У информацији се даље каже:

  • Електропривреда Црне Горе интензивно спроводи пројекат фазне рекултивације на депонији пепела и шљаке на Маљевцу и за сада су затворене двије трећине депоније. Пројекат је вриједан око 20 милиона еура, а на једном дијелу депоније се радови приводи крају. Пројект обухвата техничку и биолошку рекултивацију земљишта тј. наношење глине и земље, док биолошка рекултивација подразумијева сађење разних биљних култура. Озелењавање површина почело је садњом осам хиљада садница црног бора, јавора и руја. Упоредо са садњом дрвећа врши се сјетва траве, након чега слиједи постављање парковског мобилијара.
  • До краја септембра бити озелењена једна трећина укупне површине: Биће изграђена и бициклистичка и трим стаза, постављен парковски мобилијар, клупе за одмор и др., и све остало што садрже савремено уређени паркови, истакао је Новељић.

Предсједник општине Пљевља Игор Голубовић нагласио је:

  • Све активности које се спроводе, од еколошке реконструкције првог блока, након које се ће створити услови за инвестирање у фабрике грађевниског материјала, топлификације, уређења Маљевца и Боровичког језера, створиће услове за валоризацију енергетских, индустријских али и туристичких потенцијала Пљеваља.

Задовољство реализацијом овог пројекта исказао је и извршни директор Рудника угља Славољуб Попадић.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 

2 КОМЕНТАРИ

  1. Хоће ли “саднице“ имати право гласа на предстојећим изборима, јесу ли шта помињали?! Прича се да лоше иде откуп личних карата!

    Таман кад човјек помисли да нема већег кловна од “Лоле“, из кутије искоче три већа. Вријеме изњедри нове комедијаше и лакрдијаше! “Дјеиствија напрежу духове“, изгледа у сваком смислу и свим правцима.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here