КАД СЕ РАДИ БЕЗ ПРОЈЕКТА ПОПЛАВЕ СУ НЕИЗБЈЕЖНЕ (видео)

0
1648

Сачувај нас Боже архитекте Ђачића и инжењера Голубовића

КАД СЕ РАДИ БЕЗ ПРОЈЕКТА ПОПЛАВЕ СУ НЕИЗБЈЕЖНЕ  (видео)

Да су Пљевљаци почели да беру плодове свеопштег хаоса ДПС власти и рада без пројектне документације у главној градској улици Краља Петра данас се показало са поплавама и недостатком атмосферске канализације. Наиме, у журби за самодоказивањем бивши предсједник пљеваљске општине Мирко Ђачић је извршио реконструкцију главне градске улице без главног пројекта. Радећи дио по дио посла изостали су послови на упајању одвода кишнице у  атмосферску  канализацију, што је данас изазвало поплаве и опшшти хаос у граду. Сличне ситуације су биле и током претходног периода, али пошто је интезитет падавина данас био најачи, дошло је до поплава гдје је вода продрла и у угоститељске објекти и друге радње. Многи Пљевљаци, газећи по води покушавали су да отворе одводе и да на тај начин омогуће одлив воде, али им то није баш ишло за руком.

Вриједи подсјетити да је бивши предсједник пљеваљске општине Мирко Ђачић 2017. године кренуо у реконструкцију централних градских улица, без главног пројекта. Претходно му је Дирекција јавних радова Црне Горе обећала израду пројекта, али пошто обећање није испуњено на вријеме Ђачић је изгубио стрпљење па је кренуо у радове без пројекта. Радови су трајали током наредних 2018. и 2019. године и када су привођени крају, стигао је и пројекат. Представници власти су тврдили да је све у реду и да је на крају све урађено како је пројекат захтијевао. Насупрот те приче из стручних служби се шапутало да постоји опасност од поплава, јер одводи кишнице нијесу добро урађени. Неки су се шалили да тај дио посла није урађен јер у вријеме када су радови почели било је изузетно сушно вријеме, па су властодршци изгубили наду да ће киша пасти. У мају прошле године Мирко Ђачић је поднио оставку, а нови предсједник Игор Голубовић, највјероватније из незнања,  грешке није отклонио.

Послови су наводно окончани прошле године, глас струке је у потпуности ућуткан а ДПС галамџије су истицали успјехе, како Ђачића, тако и Голубовића. Данас их је ипак киша демантовала. Очекује се да ће „галамџије“ заћутати, а да ће се људи струке морати саслушати. Наровно, не архитекте попут Мирка Ђачића или инжењера Игора Голубовића.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here