ПРЕДИЗБОРНИ ПЕРФОРМАНС ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ НА КОСАНИЦИ

0
1695

Милутин Симовић представио резултате мјере “Подршка преради млијека на газдинству”

ПРЕДИЗБОРНИ ПЕРФОРМАНС ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ НА КОСАНИЦИ

Како је саопштила ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја а детаљно пренијели провладини медији, потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја Милутин Симовић представио је данас резултате мјере  – Подршка преради млијека на газдинству, кроз коју је у првој половини ове године Министарство произвођачима широм Црне Горе, по његовим ријечима, исплатило преко 850 хиљада еура.

Презентација резултата одржана је у оквиру радне посјете Пљевљима, у сред изборне кампање за парламентарне изборе 30. августа, јер су произвођачи из ове општине најбројнији корисници подршке, по ријечима министра. За 449  произвођача из Пљеваља у првој половини ове године уплаћено је преко 200 хиљада еура, или око једна четвртина укупне подршке.

Презентација је одржана на Косаници, на имању угледног пољопривредног произвођача Вукомана Петровића, уз присуство неколико произвођача и нешто већи број министрових пратилаца као и функционера и активиста владајуће партије из Пљеваља, са предсједником општине Игором Голубовићем и извршним директором Рудника угља Славољубом Попадићем.

Од увођења  ове мјере подршке прије три године, саопштио је Симовић, исплаћено је укупно 4 милиона еура подршке, при чему је обухваћена производња преко 90 милиона литара млијека и око 7.200 тона разних млијечних производа, који су пласирани на тржиште.

Потпуно у духу радне посјете Симовић је на крају скупа поручио:

  • Сигуран сам да ће бројни вриједни произвођачи препознати и ОДЛУЧНО искористити ове нове шансе у корист свог напретка и напретка цијеле државе (велика слова из текста ПР Службе Министарства пољопривреде и руралног развоја упућеног медијима).

Пљевља је у послијеподневним часовима, након скупа који је на Косаници организовао потпредсједник Владе Милутин Симовић, захватило јако невријеме. Велики дио града био је поплављен а ужи центар града претворен буквално у базен. Један читалац „Свитања“ послао нам је слику својих пецарошких активности на једној од градских улица и предложио да министар пољопривреде размисли да се на пљеваљским улицама, уз пољопривреду на сеоском подручју, становништво бави риболовом.

Услови су, тврди, више него повољни, па ако би могла нека субвенција из личних фондова чланова Владе, сматра да би то било најбоље ЗА БУДУЋНОСТ ЦРНЕ ГОРЕ.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here