ЗАПОСЛЕНИ У КОМУНАЛНИМ УСЛУГАМА КРЕНУЛИ У ШТРАЈК

0
1066

Протести испред општине

ЗАПОСЛЕНИ У КОМУНАЛНИМ УСЛУГАМА КРЕНУЛИ У ШТРАЈК

Запослени у пљеваљском локалном предузећу „Комуналне услуге“ данас  су започели штрајк и како су поручили неће га прекидати док им се не обезбиједи  деблокада рачуна предузећа од стране Пореске управе и пријем три плате. Радници су подсјетили да им се дугује 16 плата али да они траже исплату макар три зараде. Представнике Штрајкачког одбора је примио  подпредсједник општине Мерван Авдовић, јер је наводно предсједник општине Игор Голубовић био одсутан. Како разговори нијесу уродили плодом из Штрајкачког одбора је саопштено да ће се окупљање наставити и наредних дана.

– Ступили смо у штрајк и без испуњења наших захтјева нећемо се враћати на посао, казао је предсједник Штрајкачког одбора Владимир Клачар након састанка са подпредсједником Авдовићем. Он је појаснио да им је Авдовић казао да су се радници прошле недеље требали обратити дописом локалном парламенту а не предсједнику општине Игору Голубовићу, јер је наводно Скупштина општине надлежна, појашњавајући да је локална скупштина изабрала и Голубовића.

– Постигли смо договор да поштујемо минимум радних обавеза, казао је Клачар и истакао да је то резултат договора радника.

Запослени у „Комуналним услугама“ су прије седам дана упутили захтјев предсједнику пљеваљске општине  да помогне како би Пореска управа деблокирала рачун предузећа, који је блокиран на износ од 340 хиљада еура. Притом затражено је да пљеваљска општина обезбиједи средства за исплату три од укупно 16 плата, које им се дугују. Предсједник општине Игор Голубовић на допис радника није одговорио, па је данас уследило радничко окупљање и штрајк.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here