ЛОКАЛНИ ТАЈКУН САВО СТЕВАНОВИЋ УЦЈЕЊУЈЕ РАДНИКЕ ДА ГЛАСАЈУ ДПС

0
2113

Саопштење за јавност Коалиције „МИР ЈЕ НАША НАЦИЈА

ЛОКАЛНИ ТАЈКУН САВО СТЕВАНОВИЋ УЦЈЕЊУЈЕ РАДНИКЕ ДА ГЛАСАЈУ ДПС

ДПС аутократска експозитура у Пљевљима наставља да своје криминалне и уцјењивачке пипке шири и према запосленима у приватном сектору, а посредством својих локалних тајкуна којима даје послове и кредите у износима од више стотина хиљада еура.

Подсјећамо, умјесто топлификације и топлане, ДПС власт се одлучила да купује ограничене количине пелета, како би продавала грађанима, иако ово огревно средство могу користити само домаћинства која посједују термоизоловане објекте и савремене системе за загријевање. Зашто? Одговор је сасвим јасан, ако видимо која и чија фирма је прошле године добила посао вриједан 271 000 еура. То је фирма функционера и кандидата за одборника на листи ДПС-а 2018. године Сава Стевановића. Фирма чији је оснивач добила је у јуну мјесецу 2019. године од општине посао вриједан 271 000 еура. Такође, ова фирма је исте године од ИРФ-а добила средства у износу од 200 000 еура, а 2018. износ од 415 000 еура. Сви ови подаци су јавно доступни на званичним интернет страницама.

Такође, фирма овог функционера владајуће структуре има потпуно привилегован статус јер је према нашим сазнањима имуна на инспекцијске органе, иако је познато да је велики број радно ангажованих неосигуран и да се масовно ангажује и радна снага из иностранства. Дакле, за лојалност владајућој партији добијају се и кредити и послови и привилегије.

Међутим, комплетна прича добија на значају ако се има у виду да последњих дана радници у фирми овог ДПС функционера, а према више извора коалиције „Мир је наша нација“, трпе страховите притиске и уцјене да гласају за криминално корупционашку и аутократску ДПС власт.

Позивамо Основног државног тужиоца да испита ове наводе. Да утврди да ли у пословима које смо навели, а који подаци су свакако и јавно доступни има елемената кривичног дјела. Позвамо Агенцију за спријечавање корупције да утврди да ли у овим пословима има кршења закона о спријечавању корупције. Позивамо инспекцију рада, да одмах без одлагања изврши инспекцијски надзор и утврди да ли фирма чији је оснивач наведено лице, а директор његова супруга као повезано лице ангажује радну снагу којој не уплаћује доприносе за обавезно соццијално осигурање.

Позивамо запослене у овој и у свим другим фирмама, да 30. августа, одлучно, пркосно, храбро и без страха изађу на биралишта. Тај тренутак у гласачкој кабини је трентак одлуке, и тренутак када си сам и када нико не може да види нити да чује кога си гласао. Искористи тај тренутак и гласај мирне душе. Против уцјењивача и криминалаца. Изабери мир, јер мир је наша нација.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here