ЛЕКИЋ – ОТКРИВЕНИ И ПОЧИНИОЦИ И НАЛОГОДАВЦИ

0
880

Саопштење за јавност ОО Нове српске демократије Пљевља

ЛЕКИЋ – ОТКРИВЕНИ И ПОЧИНИОЦИ И НАЛОГОДАВЦИ

Предсједник одборничког клуба Нове српске демократије Пљевља, Милан Мијо Лекић затражио је од предсједника Скупштине да на следећој сједници Скупштине општине Пљевља на дневни ред уврсти тачку која гласи:

  • Доношење закључка да: Центар безбједности Пљевља и Основно државно тужилаштво у Пљевљима поднесу извјештај о раду за период од 01.01.2020.год. до 30.09.2020.год. са следећим образложењем:

У поменутом периоду  у нашој општини десило се много ружних и непријатних догађаја који су нанијели огромну штету угледу и достојанству нашој општини а и сваком грађанину Пљеваља.

13.маја у вечерњим сатима полиција је бацила сузавце, шок бомбе (и друга хемијска средства) на грађане Пљеваља међу којима су била присутна и мала дјеца, што Пљевља од свог постанка па до 13.маја 2020.године нису доживјела и запамтила и што, сигуран сам, неће ни убудуће доживјети и запамтити. Грађани Пљеваља траже информацију (одговор):

–  ко је дао налог полицији да изврши тако недјело?

–  који је разлог бацања хемијских средстава (сузаваца и шок бомби)?

Исте вечери више полицајаца брутално пребија Огњена Мијатовића у Ул.Краља Петра I, што се могло виђети са снимка на порталима, стављају му лисице, убацују га у марицу у полусвјесном стању, да би се након тога у станици полиције наставило мучење и малтретирање везаног Огњена. Полицајац Дино Хрковић је више пута ударио Огњена песницом у грудни кош, токи-вокијем по глави и пљувао га по лицу. На инсистирање мајке Огњена полиција води у болницу и ту доживљава малтретирање, умјесто да се изврши детаљан преглед од стране љекара и да љекар опише све повреде пошто лице долази из инцидентне ситуације али љекар пресуђује и констатује да је Огњен напао полицију.

Савјет за грађанску контролу рада полиције само на основу једног снимка са портала доноси закључак да је полиција у овом случају прекорачила овлашћења.

Огњенова родбина, пријатељи а и грађани Пљеваља траже одговор:

  • Ко је дао налог за прекомјерну употребу силе над суграђанином Огњеном Мијатовићем?
  • Ко су извршиоци?
  • Шта је предузето према налогодавцима и извршиоцима?

У ноћи између 1. и 2. септембра  за сад непознати извршиоци су у нашем граду на објекте који припадају суграђанима муслимаске и бошачке националности исписали графите следећег садржаја: „Селите се Турци“, „Полећела црна птица, Пљевља биће Сребреница“, затим „СССС“, поломљена су стакла исламске заједнице.

Санин Рашчић, предсједник младих СД-а лажно пријављује да је 1.септембра при изласку из општине вријеђан од стране тројице омладинаца српске националности на националној основи а затим код зграде тужилаштва извучен из аута и претучен.

Основно државно тужилаштво у Пљевљима подноси кривичну пријаву Санину Рашчићу због изазивања панике и нереда.

Сва ова немила дешавања нанијела су огромну штету нашем граду, нашим грађанима а поготово већинском српском становништву а страх и панику муслиманском и бошњачком становништву.

Оно што је јуче узбуркало јавност је и то што смо после оволико времена добили тек незваничну информацију о могућим починиоцима нереда у Пљевљима, тј лицима која су писала узнемирујуће графите након избора. Полиција ни овог пута није званично издала саопштење иако је сва јавност позивала да што прије открију имена починилаца јер је бачена љага на читав један народ.

Оно што су медији заборавили или намјерно нису рекли јесте да су двојица чланови и активисти ДПС-а, о чему свједочи и фотографија са „патриотског скупа“ ком су присуствовали.

Оно што је спорно у свој причи јесте да је трећа особа која се сумњичи била у притвору за вријеме тих дешавања, што је пробудило сумњу код грађана да нису оумњичена права лица или да је полиција имала намјеру да ово недјело окарактерише као чин криминалаца а не партијских активиста!

КОЛИКО ЈЕ БИТНО ДА СУ ПОЗНАТИ ПОЧИНИОЦИ ЈОШ БИТНИЈЕ ЈЕ ДА СЕ КОНАЧНО ЗНА КО СУ НАЛОГОДАВЦИ ОВИХ НЕДЈЕЛА БИЛИ И САД И ЗА СВЕ ИЗБОРЕ У ПЉЕВЉИМА И НА СЛИЧАН НАЧИН ИСПИСИВАЛИ ПОРУКЕ ОВАКВЕ САДРЖИНЕ СА ЦИЉЕМ ДА МОБИЛИШУ МУСЛИМАНСКО И БОШЊАЧКО СТАНОВНИШТВО ЗАРАД ГЛАСОВА.

Зато, због грађана Пљеваља, тражимо – инсистирамо да Центар безбједности и Основно државно тужилаштво информише грађане о свим дешавањима, информише грађане о предузетим мјерама, информише грађане – ко су почионици поменутих недјела а ко су налогодавци!

Информативна служба Нове српске демократије Пљевља

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here