УСНУО У ГОСПОДУ ПРОТОСИНЂЕЛ ВЛАДИСЛАВ НАСТОЈАТЕЉ МАНАСТИРА СВЕТЕ ТРОЈИЦЕ

1
2316

УСНУО У ГОСПОДУ ПРОТОСИНЂЕЛ ВЛАДИСЛАВ НАСТОЈАТЕЉ МАНАСТИРА СВЕТЕ ТРОЈИЦЕ

Извор: сајт Епархије милешевске

У навечерје претпразништва Празника Ваведења Пресвете Богородице, 2. децембра 2020. године, након краће и тешке болести у Господу је уснуо настојатељ Светотројичке обитељи код Пљеваља, протосинђел Владислав (Вељковић).

Отац Владислав рођен је 1960. године у Вршцу. На крштењу је добио име Новица. Завршио је Саобраћајни факлутет у Новом Саду и 25 година радио у Саобраћајној школи у истом граду.

Вођен промислом Божијим долази у манастир Свете Тројице код Пљеваља, у којем га је у навечерје Митровдана 2007. године замонашио тадашњи Епископ милешевски г. Филарет, а сутрадан и рукоположио у јерођаконски чин. Јеромонах постаје на Празник Педесетнице 2008. године, а протосинђел на исти Празник 2014. године. Благословом Његовог Преосвештенства Епископа будимљанско-никшићког и администратора Епархије милешевске г. Јоаникија, 2016. године постављен је за настојатеља Светотројичке обитељи.

 

Остаће упамћен као врли свештеномонах и подвижник који се трудио да својим животом угоди Господу, испуњавајући Божје заповести, по угледу на Свете оце.

Вечан ти спомен, блаженства достојни оче Владиславе.

Епископ Атанасије служио помен новопрестављеном протосинђелу Владиславу

Након вести о упокојењу протосинђела Владислава, настојатеља манастира Свете Тројице код Пљеваља, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије служио је мали помен у параклису Васкрсења Христовог у Епархијском двору у Пријепољу.

Отац Владислав уснуо је у Господу након краће и тешке болести у навечерје претпразништва Празника Ваведења Пресвете Богородице, 2. децембра 2020. године.

У блаженом уснућу вечни покој подај Господе верном служитељу Твоме, протосинђелу Владиславу и учини му вечни спомен.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону

1 КОМЕНТАР

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here