ПОГОРШАВА СЕ ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ПЉЕВЉИМА

0
728

Чека се да се ситуација још погорша да би се увеле додатне мјере?

ПОГОРШАВА СЕ ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ПЉЕВЉИМА

Епидемиолошка ситуација у Пљевљима у последњих 10 дана се погоршава. Још није у зони у којој се уводе посебне мјере односно затвара град, али се креће ка њој, саопштено је на данашњем састанку Општинског тима за заштиту и спашавање општине Пљевља.

Мјере које су сада на снази не дају резултате на сузбијању епидемије тврде из општинског Тима.

Према званичницима Дома здравља, Опште болнице, дежурног епидемиолога и санитарних инспектора број новопозитивних случајева заражених Ковид 19 вирусом варира, а тренутно активних је у сталном порасту.

  • Забрињавајућа је, висока попуњеност капацитета у Општој болници у Пљевљима. Систем је на граници издржљивости и у смјештајном и кадровском смислу, јер је велики број здравствених радника захваћен вирусом. Општина Пљевља изаћи ће у сурет иницијативи здравствених радника за евентуално уступање Дома Војске Црне Горе у сврху отварања веће здравствене установе на територији Пљеваља, уколико се за то омогуће неопходне дозволе и сагласности Министарства здравља и других надлежних ограна, наводи се у саопштењу Општинског тима за заштиту и спасавање.

На састанку је констатована неопходност повећане контроле поштовања мјера док су припадници Управе полиције информисали Тим да су формиране додатне патроле, односно тимови за праћење и контролу прописаних мјера Института за јавно здравље, у чијем саставу су припадници локалних и државних инспекцијских служби, Полиције и Војске Црне Горе.

  • Позивамо све суграђане, да се стриктно придржавају донешених мјера, обзиром на већ усложњену епидемиолошку ситуацију у Пљевљима, саопштено је из општинског тима за заштиту и спасавање.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here