ГУКЕ И ДЕВЕТА ЈЕДИНО ИМАЈУ ИСПРАВНУ ВОДУ ЗА ПИЋЕ

0
490

Са постројења Плијеш још увијек мутна вода

ГУКЕ И ДЕВЕТА ЈЕДИНО ИМАЈУ ИСПРАВНУ ВОДУ ЗА ПИЋЕ

На основу резултата задњих анализа достављених од Института за јавно здравље, из ДОО „Водовод” су саопштили да је вода са водовода Брезница и Југоштица хигијенски исправна и може се користити за пиће, док то није случај са водом са постројења „Плијеш”. Из градског Водовода нијесу саопштили куда су границе између поменутих изворишта, па је за сада сигурно да се вода из водоводног система може користити за пиће једино у насељима Гуке и Девета.

  • Вода са водовода Плијеш је бактериолошки исправна али мутноћа прелази законом дозвољене границе те се иста не може користити за пиће, саопштено је из градског „Водовода” уз појашњење да је вода са јавне чесме код мотела „Водице” хигијенски исправна и може се користити за пиће.

Одборник у локалном парламенту из редова Нове српске демократије и некадашњи директор „Водовода”, Милан Лекић напомиње да је веома тешко утврдити границе у водоводној мрежи између воде која долази са постројења „Плијеш” и изворишта Брезница. Он напомиње да се зато не може знати ни гдје тачно вода у ниској зони исправна за пиће, а гдје није.

  • Када имате случај да вода са Плијеши није за пиће, онда се може рећи да вода у читавој ниској зони града није за пиће, јер се вода са Плијеши мијеша са водом која долази са Брезнице, а која је исправна – каже Лекић.

Према његовим ријечима водом са изворишта Југоштница снадбијевају се насеља Гуке, Девета и горњи дио насеља Балибегово брдо.

  • Становници горњег дијела насеља Балибегово брдо имају исправну воду само ако довољно воде долази са Југоштнице, а ако нема довољно воде са Југоштнице онда се врши препумпавање воде са Плијеши, па горњи дио овог насеља нема исправну воду- наводи Лекић.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here