ЦВИЈОВИЋ: МИСЛЕ ДА СУ ЈАЧИ, АЛИ СУ У ЗАБЛУДИ

0
1075

ДПС креће у нови обрачун са непослушнима

ЦВИЈОВИЋ: МИСЛЕ ДА СУ ЈАЧИ, АЛИ СУ У ЗАБЛУДИ

Локална власт у Пљевљима, коју чине кадрови Демократске партије соцјалиста, Соцјалдемократа и Бошњачке странке, на сједници локалног парламента која је заказана за 2. април, покушаће да из скупштинских радних тијела смијени партијске другове који су их током прошле године јавно напустили. То су независни одборници Предраг Цвијовић и Срђан Пивљанин, а планирана је и смјена Војислава Зиндовића из Савјета за заштиту животне средине. Предлози одлука већ су стигли у скупштинску службу, а предсједник локалног парламента Драгиша Сокић (ДПС), за „Дан” каже да су се и раније ове тачке требале наћи на дневном реду, али проблеми са вирусом корона и честа одлагања засједања то нијесу дозволили.

  • Сједница скупштине се не одржава само због доношења одлука о разрјешењу одборника из скупштинских радних тијела, који нијесу дио већине, већ и због других веома битних одлука – појашњава Сокић и додаје да је на дневном реду и извјештај о раду предсједника Општине Игора Голубовића у прошлој години, те да ће неке скупштинске одборе напустити и шеф одборничког клуба ДПС-а Данијел Живковић.
  • Свака скупштинска већина жели стабилан рад скупштинских тијела – подвлачи Сокић.

Независни одборник Предраг Цвијовић за „Дан” каже да „ДПС коалиција нема легитимитет да управља Пљевљима” и да нема политичку снагу да спроведе његово разрјешење и разрјешења његових колега Пивљанина и Зиндовића.

  • Они мисле да су јачи али су у заблуди – казао је кратко Цвијовић који је прошле године због неслагања са политиком ДПС-а према Српској православној цркви напустио партију.

Он ће бити разријешен чланства у Одбору за комуналне послове и уређење градског грађевинског земљиште. Умјесто њега предложен је одборник ДПС-а Авдо Ајановић. И независни одборник Срђан Пивљанин прошле године је из истих разлога као и Цвијовић напустио ДПС. Предложено је његово разрјешење из Одбора за финансије и економију и Одбора за пољопривреду. Замијениће га одборници ДПС-а Момир Цвијовић и Маја Рондовић. Чланства у Савјету за заштиту животне средине биће разријешен Војислав Зиндовић, а на његово мјесто доћи ће одборница ДПС-а Сабрина Хаџиосмановић.

На локалним изборима 2018. године ДПС коалиција освојила је 20 мандата, а опозиционе партије 15 мандата. Прошле године ДПС су напустили Цвијовић и Пивљанин и формирали независни клуб одборника. Тренутна разлика између већине и опозиције је један одборник. У претходном периоду говорило се да ће један од одборника ДПС-а прићи клубу независних одборника. Такав сценарио се још није десио, а 2. априла скупштинске већина је на новој провјери.

Да би се на дневни ред уврстило разрјешење Предрага Цвијовића, Срђана Пивљана и Војислава Зиндовића, ови предлози одлука треба прво да прођу на Одбору за избор и именовање којим пресједава одборница ДПС-а Дијана Гомилановић. Сједница Одбора за избор и именовања заказана је такође за 22. март.

  • Уколико предлози одлука не прођу на Одбору за избор и именовање, они се неће наћи ни на сједници локалног парламента – казао је за „Дан“ Драгиша Сокић, предсједник СО Пљевља.

Ипак, ако предлози за разрјешење Цвијовића, Пивљанина и Зиндовића прођу на одбору, због родбинских и кумовских веза можда не прођу на засједању СО, јер међу одборницима тренутне већине сједи и одборник чији је крштени кум један од предложених за разрјешење.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here