ДПС КРИЗА У ПЉЕВАЉСКОМ ВОДОВОДУ

0
543

Саопштење за јавност ОО СНП Пљевља
ДПС КРИЗА У ПЉЕВАЉСКОМ ВОДОВОДУ
Поштовани грађани, ових дана сте свједоци политичке кризе у пљеваљском Водоводу на чијем је челу Чедо Госпић, истакнути и лојални партијски војник ДПС-а. Да постоји политичка криза у овом предузећу потврђује и чињеница да програм рада овог пљеваљског предузећа „Водовод” ни до данашњег дана није усвојен, а ситуацију је додатно закомпликовало подношење оставке предсједника одбора директора Абдулаха Шуловића опет истакнутог члана ОО ДПС-а Пљевља. Локална власт у Пљевљима која одавно нема подршку грађана Пљеваља одлучила је да на сједници заказаној за други април изабере нови одбор директора, који ће бити послушнији од првог и који треба да изабере новог директора “Водовода” јер садашњи директор Чедо Госпић одлази у пензију. На овај начин ДПС жели да осигура свој положај у овом предузећу, а да ли ће успјети у намјери да разријеши старе чланове и изабере нове у одбору директора остаје да се види на наредној сједници локалног парламента.
Ситуација у “Водоводу” није сјајна што показује и чињеница да је садашњи менаџмент састављен од ДПС кадрова уништио предузеће, доводећи га пред само гашење. Иако грађани Пљеваља плаћају можда и најскупљу воду у Црној Гори, која је током године више за техничку употребу него за пиће, ово предузеће нагомилава дуговања која износе 2,4 милиона еура, а приспјеле обавезе за порезе и доприносе су 755.000 еура.
У овом предузећу се мора што прије кренути у рјешавање нагомиланих проблема изазваних од ДПС кадрова, како не би завршило као ДОО “Агенција за стамбено пословни фонд“ и ДОО „Комуналне услуге“.
Овим путем позивамо представнике локалне власти да сједну са представницима партија које чине опозицију у локалном парламенту и договоре вријеме одржавања ванредних локалних избора у Пљевљима, јер је то најбоље рјешење како за грађане Пљеваља, тако и за сва Јавна предузећа у нашој општини.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here