РОВЧАНИН СТАВИО ПЉЕВЉА У ЦЕНТАР ПАЖЊЕ

0
1378

Новоизабрани извршни директор Електропривреде у првој изјави након именовања

РОВЧАНИН СТАВИО ПЉЕВЉА У ЦЕНТАР ПАЖЊЕ

У првој изјави упућеној медијима након избора на мјесто извршног директора Електропривреде Црне Горе, Никола Ровчанин је рекао:

  • Велика ми је част бити на челу највеће државне компаније, моторне снаге и предводнице развоја наше земље, која има потенцијал да напредује и да се развија динамичније и ефикасније него у претходном периоду.
  • У предстојећем мандату нарочито ћу као правник са дугогодишњим искуством инсистирати на беспрекорном законитом пословању, брзом рјешавању бројних проблема, повећању нивоа транспарентности у раду, преиспитивању свих штетних послова и уговора, нарочито све околности у вези са пројектом Горња Зета, кадровском снажењу компаније и инвестиционом улагању у нове потенцијале за шта итекако има простора. А све то наравно без оптерећења грађана Црне Горе и уз преиспитивање досадашње политике субвенција.
  • Очување животне средине по међународним стандардима и зелена енергија, биће у посебном фокусу и плану будућег рада новог руководства што је најавио и предсједник Одбора директора компаније.  Пред нама је такође веома важан пројекат еколошке реконструкције Термоелектране која наравно мора наставити са радом, затим санација депоније на Маљевцу као црне еколошке тачке и реализација договореног учешћа у топлификацији Пљеваља. Напомињем, ово су пројекти који су још одавно требали бити реализовани и изражавам жаљење што су тек сада у 2021 години актуелни.
  • Посебно ће бити интензивирана сарадња са Скупштином и Владом Црне Горе у циљу изналажења најбољих могућих рјешења која су у интересу државе Црне Горе и њених грађана, а у односу на стратешки пут развоја енергетског сектора наше земље.
  • Оно што чврсто обећавам грађанима је да ћу се у свом раду искључиво руководити интересима државе Црне Горе и њеном европском путу који нема алтернативу, интересима грађана и компаније у коју улазим чистих руку, и исто тако ћу чистих руку и изаћи, а увјерен сам оставити заједно са свим колегама резултате који ће бити видљиви и позитивно оцијењени. Испред мене као и испред свих запослених колега у ЕПЦГ налази се пут даљег развоја компаније на којем ћемо увјерен сам радити посвећено, одговорно, предано и поштено.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here