НАСТАВИЋЕМО ДА ПРАТИМО ДАЉЕ ПРОЦЕСУИРАЊЕ СЛУЧАЈА ОГЊЕНА МИЈАТОВИЋА

0
619

Саопштење за јавност предсједника ОО Нове српске демократије Пљевља и функционера ДФ-а Милана Лекића

НАСТАВИЋЕМО ДА ПРАТИМО ДАЉЕ ПРОЦЕСУИРАЊЕ СЛУЧАЈА ОГЊЕНА МИЈАТОВИЋА

Вијест о подизању оптужног предлога од стране Основног државног тужилаштва против конкретних полицијских службеника Центра безбједности Пљевља због кривичног дјела злостављање, свакако да представља одређени помак када је у питању расвијетљавање полицијске бруталности која је обиљежила годину за нама, али нажалост не и гаранцију да ће сви починиоци бити адекватно санкционисани.

Ово тврдимо због још увијек неспроведених реформи у Тужилаштву, гдје сједе искључиво лојални кадрови ДПС-а, али и због несхватљивог изостављања из општужнице полицијског службеника Дина Хрковића који је према изјави мајке брутално претученог Огњена Мијатовића предњачио у малтретирању које је настављено у станици полиције. Хрковић је том приликом више пута ударио Огњена Мијатовића у грудни кош, тукао га полицијском моторолом по глави и пљувао по лицу.

Подсјетићу јавност да је Одборнички клуб Нове српске демократије у Скупштини општине Пљевља благовремено затражио од предсједника Скупштине да се у локалном парламенту расправља и донесу закључци којим би се тражило од Центра безбедности Пљевља и Основног државног тужилаштва да поднесу извештај о раду за период од 1. јануара до 30. септембра 2020. године, чиме бисмо утврдили конкретне починиоце и налогодавце из полиције који су у ноћи хапшења епископа будимљанско-никшићког г. Јоаникија изложили опасности мирне демонстранте у Пљевљима.

Сцене бруталног пребијања беспомоћног Огњена Мијатовића обишле су не само Црну Гору, него и регион. Ужасна слика која је о нашем граду послата у свијет нека служи на част свим појединцима због којих се о Пљевљима причало као о несигурном поднебљу. У више наврата смо указивали и апеловали да несвакидашња полицијска беспризорност у случају Мијатовића не смије да остане нерасвијетљена, а починиоци овог срамног дјела непроцесуирани, јер је заинтересованост јавности за овај случај велика.

Међутим, ово није једини случај када су структуре бившег режима покушале својим бахатим понашањем да изазову хаос у нашој општини. Памтимо добро и графите са непримјереним садржајима који су осванули у нашем граду одмах након парламентарних избора, памтимо и поломљена стакла на просторијама Исламске заједнице, памтимо разне покушаје однарођеног ДПС система да унесе раздор међу Пљевљаке.

Нова српска демократија ће са пуном пажњом наставити да прати даље процесуирање случаја пребијања Огњена Мијатовића, случај репресије над недужним грађанима који су мирно и достојанствено исказали своје незадовољство хапшењем владике Јоаникија, али и осталих случајева за које се надамо да ће бити у потпуности расвијетљени. У том смислу смо као одговорни политички субјекат у државном парламенту управо и иницирали измјену тужилачких закона и реформу цијелокупног тужилачког система као предуслов наставка неопходних коријенитих промјена у нашем друштву.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here