ЛЕКИЋ ПОЛОЖИО ВИЈЕНАЦ НА ГРОБ ПЕЂЕ ЛЕОВЦА

0
812

На дан погибије на Кошарама

ЛЕКИЋ ПОЛОЖИО ВИЈЕНАЦ НА ГРОБ ПЕЂЕ ЛЕОВЦА

Предсједник ОО Нове српске демократије Пљевља Милан Мијо Лекић јуче је у име ове политичке организације положио вијенац на гроб Предрага Пеђе Леовца, потпоручника Војске Југославије који је погинуо у борби против НАТО агресора и терористичких снага УЧК у бици на Кошарама 14. априла 1999. године.

  • Пеђа Леовац је понос нашег града. Његова јуначка погибија у борби против далеко моћнијег непријатеља служи на част цијелом српском народу, али на срамоту свима који су мимо одлуке Савјета безбједности УН и на правди Бога извршили агресију на једну суверену и међународно признату државу. Стога, обавеза Нове српске демократије, као политичке организације српског народа у Црној Гори, је да његује сјећање на наше пострадале јунаке који су бранили свој народ, отаџбину и вјеру. Пеђа Леовац је управо један од њих. Његовим јуначким дјелом прослављена су Пљевља као град јунака. О њему су написане пјесме, омладина његује сјећање на његово славно дјело, док се од ове године у школском програму Републике Србије име и лик Пеђе Леовца нашло и у уџбенику, што је чињеница од великог значаја, истакао је Лекић у саопштењу ОО Нове српске демократије Пљевља.

Лекић је подсјетио и на имена осталих Пљевљака који су погинули у претходном рату.

  • Међутим, поред нашег Пеђе Леовца, имам обавезу да поменем и остале Пљевљаке који су положили своје животе у одбрани нашег светог Косова. То су Миломир Крвавац, Божо Џувер, Миливоје Бајић, Милан Драгаш, Вукоман Тешовић, Бранко Чупић, Ђурко Бојовић и Велиша Кијановић. Сви они су заслужили вјечни помен и сјећање, јер њихово витешко дјело никада не смије да буде заборављено. Зато, нека је вјечна слава и хвала свим нашим погинулим борцима, закључио је Лекић испред пљеваљског одбора Нове српске демократије.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here