ДОТРАЈАО ВОДОВОД ЗА ОГРАЂЕНИЦУ И СЛАТИНУ

0
803

Нема пара за замјену азбестних цијеви

ДОТРАЈАО ВОДОВОД ЗА ОГРАЂЕНИЦУ И СЛАТИНУ

Општина Пљевља нема новца да финансира замјену азбестних цијеви за воду у засеоцима Мјесне заједнице Бобово – Слатина, Ограђеница и Врановина. Како је за „Дан” казао предсједник мјесне заједнице Бајо Јеловац, помоћ је тражена директно од предсједника Општине Игора Голубовића, али је добијен одговор да општинска управа нема довољно новца да финансира пројекат замјене дотрајале водоводне мреже.

  • Једна је невоља што се ради о азбестним цијевима које су канцерогене, друга што су исте дотрајале, а трећа, и највећа, што нема новца да се исте замијене. Ја сам 30. марта посјетио предсједника Општине Игора Голубовића и о свему га информисао, али сам добио одговор да општинска управа за тај посао нема довољно новца. У локалној управи сам добио савјет да се формира одбор за водовод и да се пројекат његове санације кандидује код Владе Црне Горе.

Ради се о водоводу који је дуг око осам километара. Азбестне цијеви су дотрајале и често пуцају, па се губи доста времена док се утврди и пронађе квар.Често се дешава да су села без воде дужи временски период – истиче Јеловац и додаје да често нема ни ко да врши поправку попуцалих цијеви.

Он каже да не зна колико је водовод стар, али наводи да је вода у ове засеоке доведена давно.

  • Извор Чортан, са кога је вода доведена за подручје МЗ Бобово, налази се у подножју планине Љубишње, односно на мјесту Коњско поље, а овај водовод је засад један од највећих проблема мјештана Мјесне заједнице Бобово и стога захтијевамо његову хитну реконструкцију – поручио је Јеловац.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here