ЂУРЂЕВИЋ НИЈЕ ЗА МЈЕСТО НАЧЕЛНИКА ПОЛИЦИЈЕ

1
895

Пљеваљски политичари се обратили Влади

ЂУРЂЕВИЋ НИЈЕ ЗА МЈЕСТО НАЧЕЛНИКА ПОЛИЦИЈЕ

Предсједнику Владе Црне Горе 3дравку Кривокапићу

Потпредсједнику Владе Дритану Абазовићу

Министру унутрашњих послова Сергеју Секуловићу

Директору Управе полиције Црне Горе Зорану Брђанину

Поштована господо,

Именовање Хариса Ћурђевића, једног од најближих сарадника досадашњег начелника Драгана Спавуља, за новог шефа полиције у Пљевљима, представља директну увреду за велики дио грађана Пљеваља као и часних полицајаца.

Овим чином Управа полиције Црне Горе и они који је контролишу заузела је апсолутно неприхватљив став да су пљеваљски Срби стварно стајали иза инцидената који су се догодили након 30. августа у Пљевљима, шаљући и Бошњацима и Муслиманима потпуно погрешну поруку о наводној угрожености и начинима остваривања њихове безбједности.

Таква оцјена и акт који је из ње произишао је апсолутна неистина, а најбољи доказ је чињеница да за девет мјесеци организовања литија у Пљевљима није забиљежен ни најмањи инцидент, чак су међунационални односи подигнути на значајно квалитетнији ниво. Доказ да су покушај монтаже инцидената након 30. августа организовали активисти ДПС-а, чија смо имена објавили, јесте и то да већ пуних седам мјесеци нису процесуирани пред надлежним органима, за шта је један од најодговорнијих управо именовани Харис Ћурђевић.

Наравно, немамо ништа против тога да Бошњак или Муслиман буде шеф полиције у Пљевљима, али смо одлучно против да то буде етаблирани припадник пораженог режима, један од најистакнутијих ДПС војника, полицијски силеџија и батинаш Харис Ћурђевић.

Пљевља и пљеваљска попиција нису државно већ локално питање, чија се драматика подиже тешко схватљивим именовањима која долазе из Министарства унутрашњих послова и Управе полиције у Подгорици. Потпуно игнорисање двотрећинске воље грађана Пљеваља, па и Бошњака, са протеклих избора видимо као наставак власти ДПС-а и након пораза на изборима, што нико разуман нити добронамјеран ко је дао свој допринос промјенама не може прихватити нити разумјети.

Како другачије протумачити именовање Хариса Ћурђевића за првог пљеваљског полицајца сем као забадање прста у око свим честитим људима у Пљевљима? Зар је разуман потез супротстављање наводном „српском национализму“ именовање на челно мјесто у полицији онога кога читав град препознаје по екстремно политичким и националистичким ставовима?

Позивамо Управу попиције Црне Горе да одмах промијени своју одлуку.

У противном обавјештавамо вас да, као легитимни политички представници народне воље, не можемо преузети одговорност за евентуалне и већ најављене протесте и немире, који моry нанијети немјерљиву штету процесима демократизације црногорског друштва у цјелини.

У очекивању конкретне одлуке поздрављамо вас,

У Пљевљима, 19. април 2021. године

Предсједник ОО Нове српске демократије Пљевља

Милан Мијо Лекић

Предсједник ОО Демократске народне партије Пљевља

Впадислав Бојовић

Предсједник ОО Демократа Пљевља

Милојица Тешовић

Предсједник ОО Покрета за Пљевља

Др. Новица Станић

1 КОМЕНТАР

  1. Одлично саопштење! Погађа срж проблема.

    Оно што запрепашћује у случају избора Ђурђевића јесте чињеница, да је некоме из нове власти стало да потпирује, политички “јаше“ и експлоатише српско – муслиманске подјеле. Поред толико часних Муслимана и Срба у Пљевљима, изабрана је особа идеална да уназади српско – муслимански етнички склад и врати га на ниво кад су Пљевљима харале потоње дпс перјанице, људски и политички отпад – “Орао“ Бошковић и “Лола“ Ђачић. Ђурђевић је управо њихов морално – политички “калибар“.

    Међутим, иза ове одлуке стоји нечија политичка похлепа да се дође до “робе“, то јест до дпс гласача, који сада, као разбијена војска чекају да их неко (пот)купи и “утовари“ на свој (политички) брод.
    Знамо и чија!

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here