ПРОТЕСТ ДРЖАВНИМ ИНСТИТУЦИЈАМА

0
530

Саопштење за јавност Српског националног савјета

ПРОТЕСТ ДРЖАВНИМ ИНСТИТУЦИЈАМА

Након вишемјесечног, очигледно неуспјешног, преузимања власти од стране парламентарне већине и новоформиране Владе у Црној Гори, Српски национални савјет принуђен је да због повећаног притиска и дискриминације српског народа упути државним институцијама:

Скупштини Црне Горе;

Влади Црне Горе;

посланичким клубовима;

ресорним институцијама и

скупштинским одборима.

Оштар протест због не испуњавања пристиглих законских обавеза.

  • Уређења бирачког списка кроз доношење измјена и допуна закона о регистрима пребивалишта и боравишта;
  • Заказивања одржавања Пописа становништва и домаћинстава у Црној Гори, који је у овој години законски предвиђен и
  • Уређења изборног законодавства.

Све наведене обавезе неопходно је да Влада и Скупштина Црне Горе предложе и усвоје у најкраћем року у складу са позитивном правном регулативом и у складу са интересима свих грађана Црне Горе.

Посебно је важно да се у оквиру реформе изборног законодаства дефинише статус и равноправност релативно већинског српског народа па било у складу са важећим Уставом или кроз његову промјену.

Српски национални савјет не прихвата запостављање српског народа у Црној Гори кроз лажну грађанску профилацију какву жели наметнути одлазећа власт уз подршку мањинских народа, а све у функцији његовог дугогодишњег обесправљивања и асимилације.

Позивамо политичке представнике српског народа да и по цијену нових избора не прихвате ни једно законско рјешење које српски народ доводи у подређени и неравноправан положај. У противном озбиљно ће нарушити повјерење у свом бирачком тијелу.

У Подгорици, 26. април 2021. године

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here