ГЛАДАН СТОМАК МОЖЕШ НАХРАНИТИ АЛИ ГЛАДНЕ ОЧИ НИКАДА

0
676

Синдикална организација Рудника угља реаговала на отпремнине бившег менаџмента

ГЛАДАН СТОМАК МОЖЕШ НАХРАНИТИ АЛИ ГЛАДНЕ ОЧИ НИКАДА

Извршни одбор Синдикалне организације Рудника угља Пљевља реаговао је на медијске написе везано за отпремнине менаџмента у Руднику угља.

У усвојеним закључцима, које потписује предсједник Синдикалне организације Милош Обренић, упућеним предсједнику Одбора директора, извршном директору и медијима, Извршни одбор Синдикалне организације Рудника угља захтијева од Одбора директора и Извршног директора да се стави ван снаге Одлука о отпремнинама менаџменту Рудника угља Пљевља.

У реаговању упућеном медијима каже се:

  • Просто је невјероватна толика нескромност и халапљивост људи, појединаца у менаџменту Рудника угља, поготову што су до јуче осуђивали грамзивост ранијих директора на заједничким састанцима са синдикатом, што је познато свим члановима извршног одбора синдиката. Познато је правило – гладан стомак можеш нахранити али гладне очи никада.
  • Синдикат сматра да би био и криминал и злочин додијелити астрономске отпремнине Менаџменту Рудника угља, а посебно онима који одлазе у пензију или се селе у друге фирме , као и да је непоштено доскорашњем Извршном директору, који се безброј пута клео пред синдикатом, да му непада напамет отпремнина јер је имао позамашну плату, коју је донекле и оправдао својим резултатима, спасио нас од стечаја заслугом Бошковића и његовог предходника.
  • Познато је да су плате менаџмента у Руднику угља, до недавно, било значајно веће од менаџмента ЕПЦГ(?!), а плате запослених су значајно мање и често умањиване.
  • Чињеница је, да би било који инжињер ако није руководилац, требао да ради најмање 10 година да би узео плате у висини његове отпремнине.
  • Синдикат Рудника угља је мишљења да не треба дозволити очигледну пљачку и да је неспорно да средства за отпрепнине Менаџменту људски је усмјерити за решавање стамбене проблематике запослених у Руднику угља или у развој здравства у Пљевљима јер су Пљевљаци са свих страна дискриминисани и угрожених егзистенција што се и те како одражава на стално смањење броја грађана у Пљевљима а што би запослени у Руднику својим радним ангажовањем цијенили и оправдали радним резултатима, каже се у регаовању Синдикалне организације Рудника угља Пљевља.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here