ОДБАЧЕНА ТУЖБА САМИРА КАДРИБАШИЋА ПРОТИВ МИЛАНА МИЈА ЛЕКИЋА

0
677

Није доживио никакве непријатности 

ОДБАЧЕНА ТУЖБА САМИРА КАДРИБАШИЋА ПРОТИВ МИЛАНА МИЈА ЛЕКИЋА

Основни суд у Пљевљима одбацио је тужбу бившег главног имама Хусеин пашине џамије у Пљевљима, Самира Карибашића, против предсједника ОО Нове српске демократије Пљевља, Милана Мија Лекића.

У правоснажној пресуди овог суда одбијен је тужбени захтјев Кадрибашића којим је тражио од Лекића накнаду нематеријалне штете у износу од 10.000,00 €, као и да се наложи објављивање пресуде у свим дневним листовима о трошку предсједника ОО Нове српске демократије Пљевља.

С друге стране, суд је обавезао Кадрибашића да на име трошкова поступка уплати износ од 363,00€.

Тим поводом Лекић је изјавио да је задовољан пресудом Основног суда у Пљевљима, истичући да је на овај начин у потпуности задовољена правда, јер, како је рекао, није постојао нити један ваљан разлог ефендије Кадрибашића да покрене судски процес против њега, из простог разлога што је ријеч о јавним реаговањима која су имала – искључиво – само један циљ: да се открију стварни налогодавци и починиоци немилих догађаја у Пљевљима након парламентарних избора.

  • Рекао сам тада, а поновићу и сада. Основни разлог због којег сам реаговао је тај што сам осјећао потребу да, као политичар и одборник у СО Пљевља, извршим додатни притисак на инстутуције система да ријеше случај због кога је српском народу у Пљевљима, али и свим честитим грађанима наше општине, наметнута стигма одговорности за такве гнусне појаве. Подсјетићу да сам, непосредно након тих инцидената, контактиран од великог броја људи који су ми предочавали своје сумње везане за цртање графита и ломљење стакала на просторијама Исламске заједнице. Управо ме је једна таква атмосфера и мотивисала да реагујем, јер, просто, то сам осјећао као обавезу – и као човјек и као јавна личност и политичар. У том смислу, подсјетићу и на писмо извјесног Османа Кријешторца, који је управо на Фејсбуку прозвао Кадрибашића, али и Мустафу Брахића и Мервана Авдовића – као истакнуте функционере бившег режима, истакао је Лекић.

Коментаришући мотиве Кадрибашића за подношење тужбе против њега, Лекић је рекао како је Кадрибашићева намјера да се материјално окористи у овом случају доживјела заслужени неуспјех.

  • Кадрибашић није доживио никакве непријатности због мојих јавних реаговања, из простог разлога што она нису била злонамјерна, нити увредљива са моје стране – што се, уосталом, може закључити и из пресуде. Управо сам ја тај који је био изложен салви увреда од стране Кадрибашића, који је на свом Фејсбук профилу коментарисао моје активности на најогавнији могући начин. И не само мене, него су предмет његових „отровних стрелица“ били и Српска православна црква, блаженопочивши митрополит Амфилохије, као и традиција и историја српског народа, нагласио је Лекић, поручујући на крају да ће Нова српска демократија, али и он лично, помно пратити коначни расплет срамног покушаја да се српском народу у Пљевљима пришије етикета фашиста и ксенофоба, изражавајући увјерење да ће, како је рекао, правда у овом случају бити коначно задовољена.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here