СЛИЈЕДИ СМЈЕНА ЛОКАЛНИХ ДПС УПРАВА У ПЉЕВЉИМА, ПОДГОРИЦИ, КОЛАШИНУ…

0
624

Саопштење за јавност Владислава Бојовића, члана предсједништва Демократске народне партије и функционера Демократског фронта

СЛИЈЕДИ СМЈЕНА ЛОКАЛНИХ ДПС УПРАВА У ПЉЕВЉИМА, ПОДГОРИЦИ, КОЛАШИНУ…

Након пораза који је ДПС доживио на државом нивоу, а онда и у Будви, Котору, Тивту, Андријевици, Никшићу, Херцег Новом, извјесно слиједи смјена структура бившег режима у Пљевљима, Подгорици, Колашину, Даниловграду…

На примјеру Пљеваља јасно се види зашто је смјена преосталих ДПС власти по општинама неминовна и зашто и од промјена на локалном нивоу зависи укупни опоравак привреде и рјешавање нагомиланих проблема.

Локална власт у Пљевљима, на челу са Игором Голубовићем, већ мјесецима се одржава на стакленим ногама, уз политичку корупцију, док се њен рад искључиво може оцијенити као једно велико НИШТА!

Навешћемо само један број аргумената:

  • Није било конкретне иницијативе у циљу привлачења инвестиција и отварања нових радних мјеста у привреди;
  • Изостала је адекватна подршка малој привреди и пољопривреди, и то не само у периоду короне, а није формиран ни обећани гарантни фонд;
  • Истина, пружана је подршка, али само лажним обећањима, пропалим и пљачкашким пројектима бившег режима, почев од Вектре Јакић, па надаље;
  • Промашаји и штеточински потези су се низали, почев од постројења за пречишћавање отпадних вода које не ради, па све до уништених локалних предузећа: Комуналне услуге, Агенција за стамбено-пословни фонд…;
  • Чак и буџетски новац, који јој стоји на располагању, локална ДПС власт у Пљевљима није била способна да искористи за реализацију капиталних инвестиција од животног значаја за општину.

Зарад осигурања опстанка, економског опоравка и будућности Пљеваља важно је да се штеточинско понашање и паразитирање локалне ДПС владајуће гарнитуре коначно прекине. Обнова привреде у Пљевљима и отварање нових радних мјеста једноставно захтијева нову локалну владајућу гарнитуру, а то значи смјену актуелне инертне, безидејне, неспособне и неефикасне локалне управе.

Због тога поново позивамо предсједника Општине Игора Голубовића да поднесе оставку и не троши узалуд драгоцјено вријеме грађанима Пљеваља.

Локална власт ДПС-а постојала је свих ових година и навикла је да функционише само као сервис тајкуна и лопова из редова бившег режима. Због тога је потпуно дезоријентисана и просто не зна како да се понаша у новонасталим околностима. Ако не рачунамо то што њени представници знају да сваког мјесеца приме функционерску плату.

Игор Голубовић своје незаслужене привилегије дугује искључиво ДПС-у, а то значи и ДПС тајкунима и криминалцима и остаће доследан послушник поражене гарнитуре. Самим тим се од одлазећег предсједника Општине не може очекивати искрена и плодотворна сарадња са новом државном влашћу.

Државна власт треба и мора да отвори простор за улазак нових инвестиција у Пљевља како би се покренула привреда и отворила пријеко потребна нова радна мјеста. Поред смјене локалне владајуће гарнитуре, важан корак у том правцу треба да буде смјена послушника из заробљеног судства и тужилаштва који и даље штите криминалне аранжмане ДПС  функционера и ДПС тајкуна, а на штету привреде и бројних незапослених грађана.

Одлазећа локална власт у Пљевљима неће успјети ни да себи припише заслуге ако се евентуално у Пљевљима у наредном периоду десе пријеко потребне инвестиције, јер оне неће бити производ њене способности и иницијативе већ управо последица демонтаже ДПС тајкунско-криминалног система, ослобођења заробљених ресурса и разбијања ДПС монопола на чему Демократски фронт инстистира и што одлучно тражи од нове владе.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here