РУДНИК УГЉА ДОБИО НОВИ МЕНАЏМЕНТ

0
977

Саопштење предсједника Одбора директора Рудника угља а.д. Пљевља Душана Јањушевића

РУДНИК УГЉА ДОБИО НОВИ МЕНАЏМЕНТ

Одбора директора Рудника угља АД Пљевља, на шестој ванредној сједници, одржаној данас, разријешио је чланове менаџмента који су били на тим функцијама и именовао нове.

Нови састав менаџмента компаније чиниће људи који ће у пуном капацитету радити на унапређењу пословања компаније, а на задовољство запослених и шире друштвене заједнице. Одбор директора ће са пажњом пратити пословне процесе и вршити контролу рада менаџмента, како би компанија имала континуитет у раду и остваривала добре пословне резултате.

Такође, на данашњој сједници дефинисано је да у уговорима које ће нови менаџмент потписати са Извршним директором Друштва, нису предвиђене отпремнине као што је то био случај са претходним члановима менаџмента, чиме је руководство компаније показало висок степен одговорности и јасно указало да се енормно велика средства не смију дођељивати привилегованим појединцима.

Уз наведено, дефинисано је и да зараде новог менаџмента буду смањење и то у значајном износу у односу на претходни период. Тако ће нови менаџерски тим, имати за око 400 до 500 еура мању зараду у односу на претходне уговоре.

И на овај начин желимо да дамо допринос у раду компаније, јер ће Рудник угља Пљевља и у будућности бити стуб привредног развоја наше државе, без обзира на покушаје појединаца из политичког живота да занемаре значај рударске производње. Јасно дефинисану визију развоја Рудника угља Пљевља неће пореметити медијски иступи усмјерени према нашој компанији, која ће наставити да биљежи завидне пословне резултате, а тиме и остане главни ослонац за стабилну производњу електричне енергије.

У наредном периоду у фокусу рада Одбора директора биће снажан допинос на унапријеђењу пословања, а прије свега кроз даље подизање продуктивности рада, смањење свих непотребних трошкова, као и снажну укљученост на реализацији свих значајних пројеката и инвестиција, чиме ће се обезбједити додатна сигурност пословања, а тиме и бољи услови рада свих запослених у Друштву.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here