РАЗРИЈЕШЕН ДОСАДАШЊИ И ИМЕНОВАН НОВИ МЕНАЏМЕНТ

0
1382

На предлог извршног директора Рудника угљаа

РАЗРИЈЕШЕН ДОСАДАШЊИ И ИМЕНОВАН НОВИ МЕНАЏМЕНТ

На предлог извршног директора Рудника угља АД Пљевља Mилана Мија Лекића, на данашњој сједници Одбора директора, једногласном одлуком разријешени су чланови досадашњег менаџмента.

Такође, на предлог извршног директора, именовани су чланови новог менаџмента.

У образложењу предлога о разрјешењу досадашњег менаџмента истакнуто је да су досадашњи технички директор Стјепан Газдић; помоћник извршног директора за корпоративне, регулаторне и нормативне послове Велимир Јањић; директор Сектора производња Голуб Ђондовић; директор Сектора за развој и инвестиције Дане Чамџић и руководиолац РЈ Набавка и логистика Шећер Бајровић, одали пословну тајну Друштва посредством заједнички потписаног саопштења у медијима, што на основу закона и других општих аката Рудника угља АД Пљевља, али и по уговорима о раду које су потписали, представља основ за разрјешење.

Када је у питању разрјешење директора Сектора за правне, кадровске и опште послове Мугдина Нухановића, он је уз претходно наведене разлоге, разријешен и због дисциплинског поступка који је против њега подигнут због неблаговременог, несавјесног и немарног извршавања радних обавеза, а који је окончан утврђивањем повреде радних обавеза.

Предлог о разрјешењу Директора сектора економских послова Драгана Мијатовића; управника РЈ Транспорт Драгише Терзића, те Управника РЈ Одржавање Раденка Остојића, поднијет је због императива оптимизације свих позиција у Друштву у складу са захтјевима пословне политике у наредном периоду и новим менацерским тимом.

Том приликом извршни директор је изјавио да од новог менаџмента очекује максимално залагање и професионалан однос према компанији.

  • Вјерујем да ће новоизабрани чланови менаџмента Друштва у потпуности одговорити на све предстојеће обавезе и задатке, те да ће својим професионалним приступом и одговорношћу у потпуности оправдати повјерене позиције. Рудник угља је стуб индустријског развоја Црне Горе и један од темеља црногорске привреде. Користим ову прилику да новоизабраним члановима менаџмента пожелим сву срећу у предстојећем раду и да изразим увјерење да ће у предстојећем периоду Рудник угља остваривати позитивно и просперитетно пословање, те да ће у потпуности афирмисати своју друштвено одговорну позицију и оправдати очекивања запослених и грађана. С друге стране, када су у питању чланови бившег менаџмента, о њиховом даљем статусу и евентуалном радном ангажману, одлучиваће се у складу са законом, саопштио је извршни директор Милан Мијо Лекић.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here