СВЕЧАНОСТ НА СПАСОВДАН У МИЛЕШЕВИ

0
621

Саопштење за јавност Нове српске демократије, ОО Пљевља

СВЕЧАНОСТ НА СПАСОВДАН У МИЛЕШЕВИ

Данас је, у Пријепољу, уприличена свечаност поводом храмовне славе манастира Милешева – Вазнесења Господњег, празника који је у народу познат као Спасовдан.

Вјерници из свих крајева Милешевске епархије сабрали су се данас на Светој архијерејској литургији коју су служили Високопреосвећени Митрополит црногорско-приморски Јоаникије и Преосвећени Епископ милешевски Атанасије. Након литургије освештан је и сломљен славски колач, а потом је уприличен и прикладан културно-умјетнички програм.

Свечаности је присуствовала и делегација ОО Нове српске демократије Пљевља, коју је предводио предсједник Милан Мијо Лекић. Он се захвалио Преосвећеном епископу Атанасију на позиву и уважавању, истичући да је српски православни народ из Пљеваља у прошлости показао непоколебљиву оданост својој Српској православној цркви, за коју је немали број пута пострадао и за коју је, током последње борбе за одбрану светиња, био спреман да положи и своје животе.

  • Посебна ми је част и задовољство што смо имали прилику да на Празник Вазнесења Господњег – Спасовдан, примимо благослов од наших светих владика. Искористио сам ову прилику и да честитам избор митрополиту Јоаникију, да му пренесем поздраве српског православног народа који је одлично упамтио његову бесједу са једне од величанствених литија када је, крајње надахнуто, говорио о нашем народу, истичући том приликом да се у Пљевљима, сразмјерно броју становника, организују најмногољудније литије. Владика Јоаникије је препознат као освједочени борац против зла и неправде, због чега је Одлука Светог архијерејског Сабора унијела радост у наша срца, знајући да ћемо његовим избором на трон Светог Петра Цетињског, упркос напорима разних центара моћи, очувати канонско јединство наше Свете апостолске цркве, истакао је Лекић.

Он је пренио владики Атанасију чврсто и непоколебљиво програмско опредјељење Нове српске демократије да у потпуности остане на путу који су зацртали наши свети преци под окриљем наше свете Српске православне цркве.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here