САЧУВАЈ НАС БОЖЕ КУГЕ, ГЛАДИ И ДПС-ове БРИГЕ ЗА РУДНИК УГЉА

0
706

Предсједник ОО НСД Пљевља Милан Мијо Лекић

САЧУВАЈ НАС БОЖЕ КУГЕ, ГЛАДИ И ДПС-ове БРИГЕ ЗА РУДНИК УГЉА

Одавно су саопштења опозиционог ДПС-а престала да интересују било кога осим њихових најлојанијих кадровика који су своју личну и професионалну судбину, нажалост, везали за последњу европску аутократију оличену у њиховом посрнулом шефу Милу Ђукановићу.

Међутим, оно у чему, ничим изазвани, предњаче у последњих неколико дана, како кроз немушта и исфорсирана саопштења за јавност, тако и кроз трачарења у кулоарским и чаршијским круговима, јесте наводна брига и стрепња за пословање Рудника угља.

Просто је невјероватно да једна таква параполитичка организација која је безмало три деценије узурпирала живот у Црној Гори и нашим Пљевљима спочитава било коме, а камоли нама, небригу и немар за ресурсе и перспективу развоја нашег града.

Поготово, имајући у виду чињеницу да је ријеч о истим људима који су животе и судбину наших суграђана, толико пута до сада, препуштали на милост и немилост којекаквим мешетарима и тајкунима иза којих је стајао, главом и брадом, управо њихов шеф.

Тако се о Руднику, тобож, брину они који су дозволили, ни мање ни више, него шефовом брату да покупује акције Рудника за бесцијење, омогућавајући му да на рачун пљеваљске сиротиње бестидно увећа „своју“ имовину за више милиона евра. Дакле, ви који сте продали пљеваљске ресурсе породици Ђукановић; ви који сте нијемо ћутали на финансијске баханилије и арчење наших шума од стране бахатог шефовог кума; ви за вријеме чије страховладе је сломљена кичма пљеваљској привреди; ви који сте уцјењивали и подсмијевали се нашим суграђанима који су са иконама у рукама и вјером у срцу учествовали у величанственим литијама којима се дивила цијела Европа; ви који сте одмах након историјских парламентарних избора од 30. августа покушали да изазовете грађанске немире у нашем граду стварајући незапамћену и шизофрену хистерију у серији монтираних процеса; ви који сте државу довели у дужничко ропство; ви који сте толико породица гурнули у сиромаштво и довели у питање њихов опстанак; ви који сте од Пљеваља створили црну еколошку рупу у којој се све мање дјеце рађа, а из које се омладина сели и не враћа, имате образа да некоме спочитавате било шта.

Међутим, када је у питању конкретни случај спиновања јавности у режији посрнулог ДПС-а, а који се тиче перспективе функционисања Рудника угља, са задовољством ћемо поново указати на следећих неколико чињеница на основу којих се може извести само један закључак – немилосрдном арчењу пљеваљских ресурса од стране породице Ђукановић и њихових клептократских структура у менаџментима Електропривреде Црне Горе и Рудника угља Пљевља је дошао крај.

Данас су на челу ових компанија одговорни људи који су испољили апсолутни сензибилитет према систематски уништаваном индустријском гиганту Црне Горе какав је Рудник угља. Тако је на Скупштини акционара Рудника угља АД Пљевља, на ванредној 38. сједници одржаној 30. јуна ове године, донијет читав низ одлука којима је наложено преиспитивање финансијских исказа Рудника угља за претходну годину.

Од посебне важности за Рудник угља и наше суграђане јесте усвојена Одлука о исплати дивиденде Рудника угља АД Пљевља за 2020. годину у којој је наглашено да ће тачан износ бити прецизиран након спроведене ревизије, као и да износ дивиденде апсолутно неће угорозити пословање, ликвидност и инвестиције Рудника угља.

Дакле, од уништавања Рудника угља и арчења пљевљских ресурса, али и од исфорсиране бајке о милионској добити, за разлику од свих претходних година када сте ви управљали привредом и животима у нашим Пљевљима, овога пута нема ништа.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here