БРКОВИЋ ОСТАО ДУЖАН РАДНИЦИМА 18 ПЛАТА

0
543

Из СНП-а подржали истрагу тужилаштва

БРКОВИЋ ОСТАО ДУЖАН РАДНИЦИМА 18 ПЛАТА

Из пљеваљског Општинског одбора Социјалистичке народне партије поздравили су активности Специјалног државног тужилаштва у случају расвјетљавања ситуације око послова компаније „Вектра“, односно њеног власника Драгана Брковића. И из ове партије су позвали да се истрага прошири на подручје Пљеваља.

-Брковић, иначе кум Мила Ђукановића, обећавао је вишемилионске инвестиције у Пљевљима, те да ће сачувати радна мјеста у „Вектри-Јакић“, а вријеме је показало да од тога ништа није остварено. Запослене је довео до руба сиромаштва, угрозио њихову егзистенцију и егзистенцију њихових породица. Некадашњи радници „Вектре-Јакић“ којима се дугује 18 плата, који, и поред правоснажних судских пресуда, не могу да наплате своја потраживања – поручили су из пљеваљског СНП-а.

Из пљеваљског СНП-а су подсјетили на историјат приватизације пљеваљских предузећа, односно на куповину истих од стране Драгана Брковића.

-Брковић је 2008. године купио и ,,Оптел” у Пљевљима за 2,1 милион еура. Од обећаних улагања Брковић је фабрици оставио опустошене хале, поломљене прозоре и отровне хемикалије које су биле доступне грађаниама.Овакво стање је слика ,,Оптел-Вектре” (некада једног од најуспјешнијих пљеваљских предузећа), а све захваљујући лошој приватизацији од стране ДПС тајкуна. Брковић је од локалне самоуправе у Пљевљима профитирао и на рентирању пословног простора – поручено је из ове партије, уз појашњење да је једно вријеме у овој фабрици била смјештена градска библиотека а да је локална управа плаћала закуп.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here