ПОВРАТАК РАЗРИЈЕШЕНИХ ДИРЕКТОРА

0
1513

Просветни инспектор у Матаругама

ПОВРАТАК РАЗРИЈЕШЕНИХ ДИРЕКТОРА

Зденка Грбвчевић

Како незванично сазнајемо, данас је просветни инспектор Зденка Грбавчевић организовала састанак са директорима неколико основних школа из пљеваљске општине.

Обавијештени смо да је састанак одржан у Основној школи ,,Матаруге” у Матаругама, а састанку су присуствовали: директорица Основне школе ,,Радоје Тошић” са Срдановог Гроба – Сандра Љубојевић, директорица Основне школе ,,Миле Перуничић” из Маоча – Светлана Бујишић, као и директорица Основне школе ,,Михаило Жугић” из Оџака – Душица Кнежевић. Просвјетна инспекторка Зденка Грбавчевић је на све начине, супротно Закону о васпитању и образовању и Закону о основној школи, инсистирала да директори додијеле часове бившим директорима пљеваљских школа, који су препознати каo купци личних карата и финансијери ДПС-а.

Тим поводом обратили смо се предсједнику Актива директора пљеваљских школа Бојану Струњашу, који нам је рекао да сви директори школа у Пљевљима раде по закону и да није упознат с данашњим инспекцијским надзором, па је тим поводом заказан састанак Актива директора пљеваљских школа, који ће се одржати у четвртак у 18 часова.

-Спремни смо да изађемо у сусрет свим просветним радницима, али и директори и професори, а посебно просветни инспектори, морају радити по закону – казао је Струњаш.

Нашем порталу се обратило неколико просветних радника који су изјавили да просветна инспекторка Зденка Грбавчевић жели, супротно закону, ухљебити разријешене директоре, а све на штету просветних радника који су годинама били обесправљени од стране разријешених директора.

Оно што се мора истаћи је чињеница да је Зденка Грбавчевић политички активна, стога остаје недоумица каква је њена улога у просветној инспекцији.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here