ДЕЛЕГАЦИЈА ЦО ПЉЕВЉА У РАДНОЈ ПОСЈЕТИ ЕПИСКОПУ АТАНАСИЈУ

0
314

У влaдичанском дому у Пријепољу

ДЕЛЕГАЦИЈА ЦО ПЉЕВЉА У РАДНОЈ ПОСЈЕТИ ЕПИСКОПУ АТАНАСИЈУ

Извор: http://milesevskaeparhija.rs/

Његово преосвештенство епископ милешевски г. Атанасије примио је у петак 10. септембра 2021. године у радну посету делегацију Црквене општине Пљевља, предвођену свештеницима протојерејима-ставрофорима Сашом Јањићем и Огњеном Перковићем.

 

Намера црквених одборника из Пљеваља је била да Епископу Атанасију изнесу неколико молби и предлога везано највише за предстојећу прославу славе храма Свете преподобне Параскеве – Петке у Пљевљима. Њихов предлог је био да се на дан славе, у среду 27. октобра 2021. године, одржи свечана литија градским улицама, уз жељу да позову његово високопреосвештенство митрополита црногоско-приморског г. Јоаникија као почасног госта.

 

Осим овог предлога на састанку је изнето и низ других ствари битних за рад ЦО Пљевља. У оквиру прославе храмовне славе обележава се и годишњица ослобођења Пљеваља од турског ропства, годишњица градње пљеваљског храма, као и 120 година постојања пљеваљске гимназије.

Преосвећени Епископ Атанасије је са пажњом саслушао све изнете предлоге и сагласио се са њима, благословивши их. Владика је додао да је ова посета доказ јединствености Милешевске епархије на свим њеним деловима, како у Републици Србији тако и у Републици Црној Гори.

Осим ових договорених питања, Пљевљaци су предложили да делегација Пљеваља посети и патријарха српског г. Порфирија и позове и његову светост на прославу ових значајних датума за Пљевља, али и Епархију милешевску. Договорено је да се детаљи овог и неких других питања детаљније договоре на следећем састанку, а до тада да се утврде све потребне ствари за њихову реализацију.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here