ДАН СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА, СЛОБОДЕ И НАЦИОНАЛНЕ ЗАСТАВЕ

0
450

У Српској кући

ДАН СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА, СЛОБОДЕ И НАЦИОНАЛНЕ ЗАСТАВЕ

Дан српског јединства, слободе и националне заставе обиљежен је и у Пљевљима. Датум 15. септембар изабран је због тога што је тог дана 1918. године пробијен Солунски фронт. Празник се слави од прошле године. У љетњој башти Српске куће, у организацији Српског народног вијећа Црне Горе и Српског културног центра ,,Патријарх Варнава”, уприличен је пригодан програм поводом поменутог празника. Окупљени су могли чути: здравичара Мира Ђачића, бесједу професора Бојана Струњаша, музику и пјесму културно-умјетничког друштва из Пријепоља, затим народног гуслара Васа Ђондовића, као и пљеваљске пјеснике Миленка Јоца Јовића и Рајка Палибрка.

Истовремено, било је то и обиљежавање годину дана рада Српског информативно-културног центра ,,Свети Сава“ (Српске куће), који је овог љета уприличио 12 вечери посвећених култури.

У самом граду, на многим терасама и прозорима, биле су истакнуте српске заставе, а дуж Тршове улице развијена је најдужа тробојка, дужине 400 метара, као симбол управо јединства и слободе народа који је једно у духу и који тиме надилази све физичке подјеле и државне границе.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here