ПЉЕВАЉСКО ЛОКАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ ПОДИЖЕ ПЛАТЕ ЗАПОСЛЕНИМ ЗА ДЕСЕТ ОДСТО

0
586

Просјечна зарада ће бити 425 евра

ПЉЕВАЉСКО ЛОКАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ ПОДИЖЕ ПЛАТЕ ЗАПОСЛЕНИМ ЗА ДЕСЕТ ОДСТО

Запослени у пљеваљском предузећу „Чистоћа“ примиће за новембар мјесец десет одсто већу плату него што им је била октобарска зарада. Наиме, Одбор директора овог предузећа је донио одлуку да повећа зараде запосленим у износу од десет одсто. Како нам је казао извршни директор предузећа Саша Јечменица таква одлука је донијета како би се заштитили радници и њихове породице од поскупљења која су се десила протеклих мјесеци.

-Пратећи инфлацију, Одбор директора је одлучио да се повећа зараде запосленим – казао је Јечменица и упозорио да су последња поскупљења посебно угрозила финансијску моћ запослених у овом предузећу. Јечменица напомиње да су запослени изложени свакодневним пословима на уређењу града и да у таквим условима пословодство мора да води рачуна о њиховом матерјалном положају. Према његовим ријечима предузеће ће моћи да издржи повећање зарада, напомињући да ће и у овој години, као и у претходној, пословати са добитком.

-Просјечна зарада у нашем предузећу је била 385 евра. Након повећања просјечна плата ће, очекујемо, износити 425 евра – казао је Јечменица и додао да се зараде исплаћују у овом предузећу редовно.

Локално предузеће „Чистоћа“ запошљава око 160 радника и тренутно, послије Рудника угља, има највише запослених. Само предузеће послује последњих година прилично успјешно, а главни терет је дуг за порезе и доприносе од око 900 хиљада евра. Поменути дуг је у последњој години смањен за око пола милиона евра, односно са милион и четри стотине хиљада на 900 хиљада.

Остаје да се види хоће ли друга локална предузећа подићи зараде запосленима, посебно због тога што су у другим општинским предузећима зараде ниже него у „Чистоћи“.

 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here