ЕПИСКОП АТАНАСИЈЕ ПОСЈЕТИО ГРОБ ПРОТЕ МИЛАНА КРЕЗОВИЋА

0
694

На Манастирском гробљу

ЕПИСКОП АТАНАСИЈЕ ПОСЈЕТИО ГРОБ ПРОТЕ МИЛАНА КРЕЗОВИЋА

Током своје данашње посјете Пљевљима епископ Атанасије посјетио је гроб протојереја-ставрофора Милана Крезовића на Манастирском гробљу у Пљевљима, гдје је са свештенством одслужио кратак помен овом познатом пљеваљском свештенику. Преосвећени владика је поручио да не смијемо заборављати своје свештенике ни када они физички више нису са нама.

– Браћо, сјећајте се својих старјешина, који вам проповиједаше ријеч Божију; гледајући на свршетак њихова живота, угледајте се на вјеру њихову – закључио је владика.

Mилорад-Милан Крезовић је рођен у Пљевљима 1903. године, од оца Димитрија и мајке Јованке. Завршио је основну школу и нижу гимназију у Пљевљима, Српску православну богословију у Призрену 1926. године, а практични испит је положио 1931. године у Пећи. Одликован је правом ношења напрсног крста. Поп Крезо је био ожењен Десанком Милинковић и имали су четворо дјеце, синове Дејана, Жарка и Ранка и кћерку Ранку.

Протојереј Милан је читав живот посветио Цркви, своме граду и својим парохијанима. Упамћен је као диван свештеник, велики пријатељ и духовни отац свих својих верника. Био је изузетно обдарен за црквено појање. Често је говорио: „Праштајте, браћо! Само слога и љубав могу нас спасити. Опраштање је великодушније и богоугодније од било које освете. Од зла и неслоге, само се веће зло може направити!“

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here