ОВО ЈЕ ПОСЛЕДЊА И ОПРОШТАЈНА ДПС-ОВА ЗАБРАНА ОБИЉЕЖАВАЊА УЈЕДИЊЕЊА ЦРНЕ ГОРЕ И СРБИЈЕ У ПЉЕВЉИМА!

0
792

НСД Пљевља: Саопштење за јавност
ОВО ЈЕ ПОСЛЕДЊА И ОПРОШТАЈНА ДПС-ОВА ЗАБРАНА ОБИЉЕЖАВАЊА УЈЕДИЊЕЊА ЦРНЕ ГОРЕ И СРБИЈЕ У ПЉЕВЉИМА!
Невјероватан је ниво дрскости коју спроводи ДПС врхушка у Пљевљима према историјском памћењу и правима српског народа. Када је, предвођен нашим Владиком и свештенством, вјерни народ кренуо у литије, исти ови који данас забрањују, на почетку су се подсмијавали, вријеђали и омаловажавали сопствене суграђане. Народ је тада са молитвом на уснама и вјером у срцима штитио правду и бранио Слободу, али њима до тога није стало.
Међутим, када су видјели сву снагу наше вјере и величину наше идеје – почели су да се плаше, али не толико од нас, колико од себе самих. Тада им је у лице експлодирала сва накарадност њиховог система вриједности и све обмане којима су, деценијама уназад, контаминирали црногорско друштво.
Управо тада, отпочео је коначни политички и сваки други суноврат ове однарођене групације која је узурпирала нашу општину и цијелу државу.
Међутим, ошамућени услед катастрофалног пораза на парламентарним изборима, остаци остатака ДПС-а у Пљевљима, покушавају спасити што се спасити не може. Не можете ви, господо из ДПС-а, обликовати идентитет овог града аршинима Секуле Дрљевића и њему сличних узалудника. запамтите, то је просто немогуће. Не можете ви раскинути вјековне везе и заједничко памћење српског народа. Оне трају онолико колико и постоји овај народ. Надживјеле су и Османлије, побиједиле су и Астроугаре, пред њима су падале царевине, а камоли један мали и агресивни ДПС.
Кажете да одржавање ове манифестације може да наруши углед Центра за културу. Па, је ли могуће нарушити углед грађевини од које сте на симболички и сваки други начин, направили синоним за корупцију, пословни промашај и скандал своје врсте, када сте у његову реконструкцију уложили толико средстава, па све и да су по сриједи биле реконструкције моста на Тари, скарадних локалних саобраћајница и свих недоврешних и незапочетих пројеката заједно – много је.
Како мислите да избришете из колективног памћења српског народа свијетле историјске догађаје из наше прошлости, попут овог и, надасве, Свете Петке, када је ова општина ослобођена од два царства? Силом и арогантским односом? Будите увјерени да нећете успјети. Нећете моћи, јер су Пљевља град литија и дубоко укоријењеног српског националног идентитета који никога не угрожава, али који не да на себе.
Ово је атак на тробојку, ово је атак на национално достојанство српског народа, ово је атак на закон, ово је атак на слободу мишљења, ово је атак на културу, ово је последња и опроштајна забрана обиљежавања уједињења ЦГ и Србије у Пљевљима, ово је, поштовани суграђани, огољено лице уплашеног ДПС-а, који ће следеће године, и више него заслужено, бити послат, једном за двагда, тамо гдје му је и мјесто – на сметлиште пљеваљске политичке сцене.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here