ПЉЕВАЉСКА ЛОКАЛНА ПРЕДУЗЕЋА ОДЛАЗЕ У СТЕЧАЈ И ЛИКВИДАЦИЈУ

0
1449

Рачуни блокирани, угрожена радна мјеста

ПЉЕВАЉСКА ЛОКАЛНА ПРЕДУЗЕЋА ОДЛАЗЕ У СТЕЧАЈ И ЛИКВИДАЦИЈУ

Пљеваљска локална предузећа полако али сигурно клизе према стечају и гашењу. Агенција за станбено пословни фонд је већ у стечају и на прагу потпуне ликвидације, док путем у стечај сасвим сигурно иде предузеће „Комуналне услуге“. Рачун овог предузећа је већ блокиран од стране Пореске управе на износ од 360 хиљада еура а и један број радника, којима се дугује по 14 зарада, покренуо је наплату око 100 хиљада еура уз помоћ јавног извршитеља. Да ситуација није добра ни у другим предузећима може се видјети по чињеници да у предузећу „Гријање“ још увјек нијесу исплаћене све заостале зараде запосленим, а рачун „Водовода“ је у блокади од стране једног добављача у износу од 100 хиљада еура. Незванично смо дознали из овог предузећа да су дуговања знатно већа и да ће врло брзо бити нових блокада.

Не треба заборавити да је 20 радника Агенције за стамбено пословни фонд већ остало без посла, као и да се неће дуго чекати да одласком „Комуналних услуга“ у стечај без посла остане око 50 тамошњих радника.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here