ВЛАДИКА АТАНАСИЈЕ УРУЧИО ПОКЛОНЕ

0
314
Након Божанске Литургије Преосвећени Епископ Атанасије је у пратњи свештеника и представника црквених одбора, посетио Српску кућу у Пљевљима и том приликом даривао полазнике Школе фолклора при СКЦ Патријарх Варнава и Школе гусала Сандић, пригодним поклонима. У разговору са школарцима и са њиховим учитељима владика Атанасије је похвалио рад поменутих школа, поручивши да се са истим и сличним активностима настави. Потом су ученици поменутих школа отпевали Химну Светом Сави, а неки од њих су рецитовали стихове песама о Светитељу.
Представници организација, које су смештене у Српској кући, упознали су владику милешевског Атанасија са намером да се од 1. фебруара обнови хор при Српском пјевачком друштву Братство. Чланови хора ће вежбати у просторијама Српске куће а наступаће приликом организовања прослава празника и других значајних датума из историје српског народа. Притом се разговарало и о оснивању дечијег хора.
У организацијама које раде у Српској кући постоји потпуна сагласност да се све активности спроводе у договору са пљеваљским свештенством Српске православне цркве и по благослову владике милешевског Атанасија.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here