ЦИЈЕНА СИРА И ДАЉЕ ПАДА

0
1308

Килограм сира 2,8 еура

 

Откупна цијена сира је пала на 2, 8 еура, док се сир на мало продаје на пљеваљској пијаци по 4 еура за килограм. У Уније сточара сјевера главни проблем  виде у јаком увозничком лобију, који гуши домаћу производњу.

-Имамо ситуацију да званични подаци говоре да је последњих мјесеци дошло до смањења производње млијека, меса и јаја у Црној Гори, а истовремено сточари муку муче да продају исте те производе. Све то говори да је проблем у неконтролисаном увозу који уништава домаћу производњу, каже предсједник поменуте организације Милко Живковић уз појашњење да га не чуде наша сазнања да сточари без оклијевања накупцима продају сир по цјени од 2,8 еура. Он каже да се десило оно на шта су из Уније сточара сјевера упозоравали прије три мјесеца и да је потребно да се домаћа производња заштити.

-Грађани Црне Горе нијесу престали да једу. Они користе све те намирнице као и почетком године када је откупна цијена сира била од 3,3 до 3,5 еура. Међутим, увознички лоби је главна препрека развоју домаће производње, закључује Живковић.

Ових дана пљеваљским сточарима највећа је невоља продаја сира, који се све лошије продаје а на врелим љетним данима јако је тешко исти сачувати од пропадања.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here