СПЦ ЈЕ ЗЛОЧИНАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА

1
3533

Кенан Струјић на друштвеним мрежама тврди

СПЦ ЈЕ ЗЛОЧИНАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА

У свега неколико објава на Фејсбуку, заправо коментара на објаве на другим фејбук профилима, Кенан Струјић, брат предсједнице Општинског одбора Бошњачке странке у Пљевљима, а према сопственој тврдњи члан Бошњачке странке и Свјетског бошњачког конгреса, изнио је својеврсну политичку платформу ове Партије пред предстојеће изборе, која више личи на неконтролисани излив мржње и крајње шовинистичких квалификација и оптужби на рачун Српске православне цркве.

Тако Струјић тврди да „СПЦ дјеловање треба свести на ниво Београдског пашалука“ и наставља „СПЦ је злочиначка организација која је подстицала људе на чињење злочина и геноцида“. Своје ставове Струјић је образложио тиме што су они по њему чињенице које није он измислио, већ је просто ријеч о „осуди свега што је српско“ са „највећег свјетског нивоа“!

Наравно, нису сви Срби лоши закључио је Струјић, „огромна већина су добри људи“. Констатујући да је ислам религија која забрањује мржњу и освету Струјић истиче да као Муслиман воли све добре људе, ма које вјере били, не објашњавајући како добри људи подржавају лошу Српску православну цркву а како он као припадник религије која забрањује мржњу и освету позива управо на мржњу и освету.

Не заборавља Струјић да искаже приврженост европским вриједностима а што се Мила Ђукановића тиче „појма немам о Милу Ђукановићу“.

Оно што је у читавој причи забрињавајуће јесте да је Струјић као вјерник и члан Бошњачке странке изрекао тезу о прогону Српске православне цркве. Остаје простор за размишљање колико то кореспондира са званичним ставовима ове Партије, али и Исламске заједнице Црне Горе, које су се упадљиво трудиле да током великих свенародних литија које је организовала СПЦ у Црној Гори у борби за своја права, избјегну све што би се могло протумачити као подршка.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 

1 КОМЕНТАР

  1. Врло непримерено (и неопрезно) Кенаново ”резоновање” о Српској Православној Цркви, ја верујем, није из његове главе. Чији је он ”гласноговорник” и зашто се упустио у овакве клевете, остаје нејасно. Кенан је био један фин дечкић, од финих родитеља (верујем да је још увек такав), који се разуме у црквена питања колико и у поступак Шредингерове једначине. Кенанов ниво образовања не досеже ни до оних најнижих нивоа полемике када је реч о религији, а посебно када је реч о Српској Православној Цркви и њеној историји. Мислим да је за Кенана много корисније и паметније да се лати учења заната свог доброг оца и постане стручњак на пољу где може да да много. Или ако га баш толико занима религија и посебно га занима Српска Православна Црква, онда у адекватним школама може да потражи и та знања. Ал нек не рачуна на ”еспресо” и ”инстант” курсеве, јер од тога нема ништа. Сем штете. И за Кенана. И за нас.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here