НЕМА НИ ВИКЕНД ТУРИСТА

0
1077

Плаже и данас празне

НЕМА НИ ВИКЕНД ТУРИСТА

Да је туристичка сезона на мору пропала може се видјети и по данашњој ситуацији на тамошњим плажама. Туриста нема у Буљарицама ни на Ади Бојани, али ни на другим дестинацијама. Овог викенда, можда због погоршања временских прилика или погоршања ситуације са корона вирусом, нијесу стигли ни туристи из Подгорице или неке друге црногорске општине. Постоји могућност да је туристима из црногорских општина досадило да гледају пусте морске обале, или је у питању и све тежа финансијска ситуација у читавој држави.

Сасвим је сигурно да до сада није било горе туристичке сезоне у последњих 50 година, а остаје нам да видимо какве ће бити наредне.

Сви су сложни у оцјени да је било тешких година, посебно током ратова у последњој деценији прошлог вијека, али су и тада туристи долазили. Истини за вољу већином су ти туристи били из Србије, али их је било. Сада је граница према Србији толико утврђена да преко ње нико из Србије не може доћи. Понеки Рожајац још увијек, неким тајним путем стигне до Новог Пазара, али из Србије нема доласка.

Можда би ипак било боље, макар због угоститеља у приморским општинама и сезонских радника из Пљеваља, да је граница са Србијом отворена. Сасвим је сигурно да нам неби биле овако празне плаже, а можда би се лакше борили и против корона вируса.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here