МАРКОВИЋ ГРУБО УВРИЈЕДИО СРПСКИ НАРОД

0
972

Српски национални савјет Црне Горе

МАРКОВИЋ ГРУБО УВРИЈЕДИО СРПСКИ НАРОД

Српски национални савјет Црне Горе упутио је отворено писмо предсједнику црногорске Владе Душку Марковићу, које потписује предсједник Савјета Др Момчило Вуксановић, а у ком се каже:

  • Због Ваше изјаве у ауторском тексту подгоричкој „Побједи“, у којем наводите: „Ради се о томе на којим темељима Црна Гора жели да гради своју кућу: на антифашистичким или светосавским? Једно са другим не иде никако“, Српски национални савјет Црне Горе од Вас тражи јавно извињење.
  • Својим наступом грубо сте повриједили сав српски народ, а најмање тридесет процената својих сународника српске националности, али и огрому већину православног народа у Црној Гори.
  • Сигурни смо да Вам је познато да је у времену самосталне Црне Горе и светородне династије Петровић, али и касније у заједничкој држави, све до краја Другог свјетског рата, Свети Сава био државни празник у Црној Гори.
  • Не улазећи у коментаре ко у Црној Гори и региону баштини тековине фашизма, а ко се против њега најжешће борио и ко је од њега највише страдао, због Вас, Ваше породице и грађана Црне Горе, од Вас захтјевамо јавно извињење због наведене несмотрене и непримјерене изјаве.
  • Уколико од Вас, господине предсједниче, не добијемо адекватно задовољење, бићемо принуђени да против Вас, као организација која је регистрована у Влади Црне Горе, поднесемо кривичну пријаву због изазивања нетрпељивости, и вјерске и националне мржње.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here