КАСНЕ РАДОВИ НА ПУТУ ПЉЕВЉА –БОЉАНИЋИ

0
1411

Тешко да ће се окончати прије зиме

КАСНЕ РАДОВИ НА ПУТУ ПЉЕВЉА –БОЉАНИЋИ

Да радови на реконструкцији пута Пљевља-Бољанићи неће бити завршени у предвиђеном петнаестомјесечном року и да ће се завршавати тек наредне године упозоравају из Мреже невладиних организација сјевера и позивају да се прије зиме обезбиједи неки алтернативни правац. Из поменуте организације поручују да је садашња ситуација крајње тешка и да возачи моторних возила са великом муком пролазе одређене дијелове пута. Посебно ће бити тешко када дође зима и када се услед немогућности чишћења снијега створи ледена подлога.

-Када би садашњи извођачи радова кренули у озбиљан рад, можда се не би завршили послови за предвиђених 15 мјесеци, али би се завршили прије снијежних падавина и зиме. На жалост сада тог озбољног рада нема на терену и послови на овом правцу неће бити завршени до наредне грађевинске сезоне, наводи се у саопштењу поменуте организације.

Из ове организације не оспоравају да се радови изводе квалитетно, али наглашавају да на оваквом градилишту треба ангажовати јачу грађевинску оперативу, која би поменуте послове завршила у што краћем временском периоду.

-Најбоље је решење да се неки од алтернативних путева санира и да се из правца Бољанића обезбиједи одвијање саобраћаја према Пљевљима. Садашњим путним правцем и без снијега тешко је проћи, наводи се из саопштења ове организације.

Прије 15 дана предсједник МЗ Бољанићи Мијо Котлаја тражио је да се реконструише дио пута Бољанићи –Глисница, како би овај путни правац био алтернативни правац за одвијање саобраћаја до Пљеваља. Реконструкција путног правца Пљевља –Бољанићи почела је прошле године у јулу и рок завршетка послова је 15 мјесеци а вриједност радова је 12 милиона еура. Сада је веома тешко очекивати да се у наредна два мјесеца заврше ови послови а тамошње становништво највише збуњује то што на радилишту нема табле на којој се налазе основни подаци о радовима, па се многи плаше да је у међувремену потписан неки анекс уговора, којим се одгађа завршетак радова. По завршетку ове дионице из Дирекције за саобраћај је поручено да ће се наставити са реконструкцијом пута Бољанићи–Метаљка, чиме би магистрални пут од Пљеваља до Републике Српске био завршен.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here