АКО ЈЕ ОВО ЧИШЋЕЊЕ ПАРК-ШУМЕ, ШТА ЈЕ УНИШТАВАЊЕ?!

0
1497

У градској парк-шуми, према Манастиру и Црљеницама

АКО ЈЕ ОВО ЧИШЋЕЊЕ ПАРК-ШУМЕ, ШТА ЈЕ УНИШТАВАЊЕ?!

Под патронатом општине Пљевља, која је власник, неко ових дана изводи радове на чишћењу и проређивању стабала у парк-шуми на путу према Црљеницама.

Редовни посјетиоци овог простора, а то је велики број Пљевљака, знају да често у овом дијелу омиљених излетишта долази до ломљења и изваљивања стабала, од времеских непогода, болести и слично. Мјере чишћења и санитарног збрињавања су нормалне и потребне.

Међутим, да ли на начин да се вучењем осјечених стабала шумским тракторима уништава свака шетачка стаза и слободни простор за камповање?

Драстичан примјер је некадашња манастирска башта, која је потпуно разрована и уништена, као и пјешачка стаза преме манастиру Св. Тројице. Врло је тешко прићи и наткривеним хладницима које су НВО поставиле за угоднији боравак излетника.

Девастираном простору, који ће под своје узети воде у вријеме јесени и прољећа, требаће дуго времена да се опорави ако се то икада и деси…

Зар се овако чисти парк-шума?

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here