„КОМУНАЛНЕ УСЛУГЕ“ БЕЗ  ПЛАТА А КОТОРАНИ ДА УКЛАЊАЈУ ПСЕ!

0
671

Газе права радника и животиња

„КОМУНАЛНЕ УСЛУГЕ“ БЕЗ  ПЛАТА А КОТОРАНИ ДА УКЛАЊАЈУ ПСЕ!

Док 50 запослених радника „Комуналних услуга“ штрајкује, јер им није исплаћено 16 плата, из пљеваљског удружења „Право на живот“ упозоравају да је пљеваљска општинска власт,  на челу са Игором Голубовићем,  ангажовала  Агенцију из Котора да уклони напуштене псе са улица. Из ове организације су поручили да екипа из Котора уопште не зна који су пси већ прошли третман у Азилу, који су са ког терена и да су општинске власти на тај начин окрутно поступају и против радника Комуналних услуга, као  и против животиња. Најавили су да ће се жалити и европским удружењима за право животиња и да ће дати подршку запосленим радницима.

-Дакле азил је имао свој буџет од 80 000 еура за ову годину. Радници Комуналног траже само три плате од 16 неизмирених. О чему се овдје ради? Ангажовати агенције и плаћати а своје фирме слати под стечај то је срамно, казала је предсједница Удружења „Право на живот“ Индира Гачић, уз појашњење да ће се данас наћи међу радницима „Комуналних услуга“ како би им дала подршку у одбрани сопственог предузећа, својих права и одбрани Азила.

Незванично смо дознали да су прије пар дана из општине Пљевља тражили да запослени из Комуналних услуга уклоне псе са улица. Наводно последњих дана на пљеваљским градским улицама појавио се велики број напуштених животиња а у град треба да стигне „неки важан гост“. Незванично смо дознали да у ствари, у оквиру предизборне кампање, треба да дође предсједник Црне Горе Мило Ђукановић па псе треба уклонити са улица. Остаје да се види да ли су ове информације тачне и дали је због лидера ДПС-а предсједник пљеваљске општине Игор Голубовић, чак из Котора, потегао да доведе шинтере.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here