АСВАЛТ САМО ДО КУЋА ФУНКЦИОНЕРА

0
1415

Становници Готовуше траже асвалтирање сеоских путева према раније утврђеном плану

АСВАЛТ САМО ДО КУЋА ФУНКЦИОНЕРА

Пракса да се сеоски путеви асвалтирају у правцима гдје се налазе функционерске куће и викендице и даље се наставља. Да је тако потврђује и чињеница да су се мјештани пљеваљског села Готовуша обратили за помоћ предсједнику општине, јер раније планирани путни правац за асвалтирање је промијењен. Становници села вјерују да је кривац у општинској управи али да је неопходно садашњу праксу прекинути. Посебно је неприхватљиво да се асвалтирају они правци који никада нико није планирао.

  • Непријатно смо изненађени и огорчени због сазнања да ће асвалтирање пута у нашој мјесној заједници изоставити трасу Готовуша-Тајића брдо-Локва која је годинама уназад била планирана за асвалтирање и која је све ове године била приоритет за одржавање. Изненађени смо да  се планира асвалтирање другог путног правца Готовуша-Башча  који никада није био у приоритетима, нити је категорисан. У сазнању смо да је неко у општини Пљевља одлучио да нас превари, наводи се у саопштењу становника Мјесне заједнице Готовуше, уз захтјев да их предсједник општине што прије прими како би му директно изнијели и објаснили о каквом се проблему ради.

Од појединих мјештана поменуте заједнице смо дознали да путни правац Готовуша-Башча води до кућа појединих ДПС функционера. Промјена правца за асвалтирање сеоског пута је искључиво везана за већ ранију праксу да се путеви асвалтирају до родних кућа функционера.

Претходних дана смо покушали у више наврата да дођемо до ресорног општинског секретара Зорана Чоловића, али га нисмо пронашли на радном мјесту. Притом се Чоловић није јављао ни на наше телефонске позиве, па нисмо успјели ни дознати да ли је неко заиста промијенио путни правац за асвалтирање.

У Пљевљима је позната пракса да се путеви по селима асвалтурају до кућа и викендица општинских и других функционера. Ове године  локална управа је издвојила 700 хиљада еура а асвалтирање је почело са радовима у селу Крејино Врело, гдје управо има кућу предсједник општине Игор Голубовић.

  • Неопходно је што прије зауставити праксу да се асвалтирају сеоски путеви према функционерским викендицама и кућама а не по већ утврђеним приоритетима. Путеви се морају асвалтирати на оним правцима гдје има највише становника, наводи се у саопштењу општинског одбора пљеваљских Демократа.

Из ове партије поручују да нико не може да ћути пред овим злоупотребама јер се ради о великим износима новца, који се троше из општинског буџета. Притом ако се не асвалтирају приоритетни путеви онда се троши касније велики износ новца за одржавање сеоских коловоза.

-Често постоје критичне локације које је неопходно асвалтирати. Ако избјегавамо такве локације онда читав систем трпи, наводи се у саопштењу.

– ДПС функционери посебно последњих дана врше злоупотребе, покушавајући да многе послове заврше прије него што дође до промјене власти. Њихово понашање их ових дана у потпуности открива јер се сада најбоље види колико воле Државу али и град у коме живе, наводи се у саопштењу Демократа уз појашњење да последњи мјесеци су практично и највећа могућа грабеж општинске и државне имовине.

– Оваква понашања су се могла видјети једино у периоду окупације, наводи се у саопштењу.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here