ГРАДИ СЕ ЦРКВА У БУЧЈУ

0
1160

Епархија милешевска

ГРАДИ СЕ ЦРКВА У БУЧЈУ

Уз благослов Његовог преосвештенства епископа Милешевског господина Атанасија, народ прибојске МЗ Бучје, уз помоћ људи добре воље, почео је да гради свој православни храм. Прије неколико дана су изливени темељи,на мјесту гдје је земљиште освештано  још 2006. године.

Према ријечима предсједника Грађевинског одбора за изградњу цркве у Бучју Марка Јањушевића, прикупљена су средства за откуп земљишта и за прве грађевинске радове. План је да се уз темеље уради и бетонска плоча, а даљи радови на прољеће зависиће од прикупљених средстава.

Зато Јањушевић позива и фирме и појединце, поготову људе  који су поријеклом из овог краја, да се сходно својим могућностима укључе у акцију градње богомоље  у свом родном мјесту и тако дају допринос оживљавању ових предивних крајолика природе  и Бучја, али и околних села.

Црква у Бучју гради се у центру ове мјесне заједнице, одмах поред зграде Основне школе, која ће се наредне године реконструисати средствима Владе Србије и претворити у својеврсну школу у природи.

Радост због постављања темеља новог православног храма у прибојској МЗ Бучје својим присуством изразили су и свештеници СПЦ односно епархије Милешевске, у нади да ће и овај храм окупљати, сабирати и зближавати вјерујући народ овог краја.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here