НА СПОМЕНИКУ НА СТРАЖИЦИ ТРЕБА ДА СЕ ИСПИШЕ 236 ИМЕНА

0
449

Организација бораца НОР-а предала спискове погинулих у Прводецембарској бици

НА СПОМЕНИКУ НА СТРАЖИЦИ ТРЕБА ДА СЕ ИСПИШЕ 236 ИМЕНА

Из Организације бораца НОР-а предали су у пљеваљску локалну управу списак од 236 погинулих партизанских бораца током Пљеваљске битке, чија имена треба исписати на споменику на Стражици. Наиме, како нам је казао замјеник предсједника ове организације на нивоу Црне Горе Видоје Деспотовић, са представницима локалне управе постигнут је договор да ова имена бду исписана током реконструкције споменика, у унутрашњем дјелу истог.

  • Током Пљеваљске битке 1. децембра 1941. године погинуло је 236 бораца са подручја Црне Горе. Међу именима налази се и десет имена погинулих бораца из пљеваљског краја, казао је Деспотовић и појаснио да је споменик на Стражици изграђен 1961. године али да тада из више разлога неки детаљи нису завршени.
  • И тада су требала да се испишу имена али из неког разлога то није урађено, казао је Деспотовић и додао да је коначно вријеме да се то уради. Из локалне управе су нам потврдили да су добили имена погинулих бораца и да ће до 1. децембра бити исписана, када се и обиљежава 80. година од Пљеваљске битке.

Реконструкција споменика на Стражици је почела 2015. године а како стоје ствари на лицу мјеста тешко је повјеровати да ће цјелокупни посао бити завршен до 1. децембра.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here