ЗА ДАН НЕЗАВИНОСТИ ДОБИЛИ КАЗНЕ ОД ПО ХИЉАДУ ЕУРА

0
691

У петак изречене двије казне због рда трговина

ЗА ДАН НЕЗАВИНОСТИ ДОБИЛИ КАЗНЕ ОД ПО ХИЉАДУ ЕУРА

Тржишна инспекција је услед кршења прописа о празновању државних празника у Пљевљима казнила власнике двије трговачке радње. Како је саопштено из Управе за инспекцијске послове изречене су казне фирмама од по хиљаду и одговорним лицима од по 200 еура.

  • Због рада за вријеме државног празника Тржишна инспекција је данас затворила два продајна објекта у Пљевљима који послују у оквиру компанија “Галеб-пром” и “Анђела продукт” и издала прекршајне налоге за фирме по 1.000 еура и одговорне особе по 200 еура, саопштено је из Управе за инспекцијске послове.

Подсјећамо, из Управе за инспекцијске послове раније су саопштили да поводом Дана независности Црне Горе трговине на велико и мало не раде 21, 22. и 23. маја.

Из Мреже невладиних организација сјевера на овакве вијести су реаговали тврдњом да су инспектори по први пут у последње двије године реаговали, али да ће се видјети хоће ли на исти начин поступити у наредном периоду када је у питању рад недељом.

  • Инспектори не обилазе трговачке радње недељом, а свима нам је познато да постоје одређена кршења у раду. Да није било ранијих преступа од стране инспектора који одређене миљенике заобилазе, не би било садашњих кажњавања, наводи се у саопштењу поменуте организације и апелује на Управу за инспекцијске послове да законски прописи важе за све подједнако.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here