ИЛИЈИ ЈОВОВИЋУ ТРЕБА ПОМОЋ

0
932

Пензија од 149 еура недовољна за лијечење

ИЛИЈИ ЈОВОВИЋУ ТРЕБА ПОМОЋ

Пљевљак Илија Јововић услед изузетно ниске пензије, у износу од 149 еура, није у могућности да се лијечи у Институту „Др Симо Милошевић“. Како је у изјави за „Дан“ испричао непходна му је новчана помоћ у износу од 140 еура, како би у поменутом институту провео неколико дана и како би му љекари указали потребну медицинску помоћ. Он појашњава да услед тешке финасијске ситуације није могуће да издвоји поменути новац а реуматска болест од које су му се деформисали прсти на рукама, постаје све неподношљивија.

  • Прсти су ми се деформисали и практично са шакама не могу ништа да радим. Притом све ми више невоље задају болови у кичми, каже Јововић и појашњава да је разговарао са љекарима и да му сви препоручују бању у Игалу, али да он нема новца да плати седмодневни боравак у истој. Јововић истиче да је током прошле године добио дио помоћи али да је новац са рачуна узео извршитељ за неплаћене рачуне и да је он опет остао без лијечења.
  • Ове године, након зимских мјесеци, болови су неподношљиви и веома ми је неопходно да одем на даље љекарско испитивање и у бању али ја заиста немам новца за то, јер је моја пензија 149 еура, каже Јововић и додаје да пензије не може да обезбједи ваљано ни средства да преживи мјесец дана.

Посебно му је тешко што услед болести не може да ради никакве тешке послове, односно да заради дио новца, као што је то раније радио.

  • Претходних година сам могао да цијепам дрва, да у подрум или неку помоћну просторију уносим угаљ. Могао сам да зарадим дио новца али сада то нијесам у могућности јер су ми се прсти деформисали, каже Јововић.

Рачун на који се помоћ може уплатити, са назнаком за помоћ Илији Јововићу, налази се код Прве банке и гласи:535-1400100013250-34.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here