ДОСТА ЈЕ ПРИЧЕ О ЗАТВАРАЊУ

0
750

Саопштење Душана Јањушевића, предсједника Одбора директора Рудника угља АД Пљевља

ДОСТА ЈЕ ПРИЧЕ О ЗАТВАРАЊУ

Када неко говори о затварању Термоелектране, а самим тим Рудника угља у Пљевљима, сигуран сам да ради против јавног интереса не само Пљеваља, већ и цијеле државе. Стабилна производња електричне енергије једнако је важна за сваку општину у Црној Гори и то би морало бити јасно свима у држави, а посебно посланику Небојши Медојевићу, рођеном Пљевљаку.

Господине Медојевићу, у причи коју интензивно пласирате последњих мјесеци нити има јавног интереса, нити има добре намјере. Када имате добру намјеру, у причу улазите тако што стварате предуслове за остварење тог вашег циља и тиме показујете одговорност за последице које би настале затварањем ТЕ Пљевља, односно остварењем вашег циља.

Зашто господине Медојевићу у заборав паде прича о „Вектри Јакић“ према којој имате посебну емоцију? Зашто не причате о покретању производње у том предузећу?

Зашто не размишљате о покретању производње цемента у нашем граду гдје би, рецимо Рудник угља, као природни партнер, у сарадњи са релевантним европским конзорцијумима покренуо ту производњу?

Зашто сте заборавили производњу опеке и цигле високог квалитета која се може поново покренути само ако се на томе ради?

Ви господине Медојевићу тренутно радите на „ЗАТВАРАЊУ“,  и то није добра намјера. Било би добро да се посветите „ОТВАРАЊУ“  нових радних мјеста, што би представљало јавни интерес.

Уколико нисте у стању да процијените шта је од ово двоје јавни интерес, позивам вас да дођете у „ ВАШ“  град и објасните радницима зашто је „ДОБРО“ то што желите да затворите преостала два привредна гиганта која су остала у Црној Гори. Сасвим сам сигуран да ће вас дочекати више хиљада људи, а синдикати су вам то јасно ставили до знања.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here