И ОВЕ ГОДИНЕ ОПШТИНСКА ПОМОЋ ЗА НАБАВКУ ОГРЕВА ПРИВИЛЕГОВАНИМА

0
589

„Јасен“ једини доставио понуду

И ОВЕ ГОДИНЕ ОПШТИНСКА ПОМОЋ ЗА НАБАВКУ ОГРЕВА ПРИВИЛЕГОВАНИМА

Већ седам година општина Пљевља ажурно дискриминише сопствене грађане тако што привилегованима, то јест онима који већ имају одговарајуће системе за гријање, испоручује одређене количине пелета по субвенционисаним цијенама. Тако ће сви порески обвезници у Пљевљима финансирати јефтиније и чистије гријање за један број својих суграђана.

Прошле године, такође за један број „изабраних“, из општинског и државног буџета финансирани су радови на повећању енергетске ефикасности стамбених објеката, уградњом термоизолационих фасада и фасадне столарије.

Што се пелета тиче пљеваљска фирма “Јасен” и ове године је једина доставила понуду за испоруку ове врсте огрева општини Пљевља.

Ресорни Секретаријат за стамбено–комуналне послове, саобраћај и воде саопштио је да је за коришћење пелета по субвеницисаним цијенама примљено 928 захтјева, од чега 774 досадашњих и 154 нова корисника. Од цијене пелета од 183,95 еура по тони привилеговани грађани плаћаће око 92 еура а остатак општина Пљевља.

За ову врсту помоћи у куповини огрева, коју општина Пљевља реализује од 2015. године, до сада је утрошено преко 1.8 милиона еура, од чега је половину платила пљеваљска локална самоуправа у сарадњи са Владом Црне Горе а остатак корисници.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here