ЗАШТО ЋУТИТЕ НА ПОХАРУ „ВОДОВОДА“ ОД СТРАНЕ ЧЕДА ГОСПИЋА

0
428

Отворено писмо предсједника ОО Нове српске демократије Пљевља Милана Мија Лекића предсједнику општине Пљевља Игору Голубовићу и предсједнику Скупштине општине Пљевља Драгиши Сокићу

ЗАШТО ЋУТИТЕ НА ПОХАРУ „ВОДОВОДА“ ОД СТРАНЕ ЧЕДА ГОСПИЋА

Поштована господо,

Пошто сам поднио оставку на мјесто одборника у Скупштини општине Пљевља, због чега немам прилику да учествујем у раду Скупштине, имам потребу и обавезу да вам се на овај начин обратим поводом случајева скандалозног понашања доскорашњег извршног директора ДОО „Водовод“ Пљевља Чеда Госпића.

Увјерен сам да вам је коначно свима јасно да је све оно што сам причао у претходне четири године око похаре „Водовода“ за вријеме неславног директоровања овог човјека искључиво и само истина.

Годинама уназад указивао сам на велики број примјера кршења закона – од утаје пореза, набавки машина и опреме по вишеструко већим цијенама у односу на реалне, отпуштања радника по националној и вјерској основи, неприхватљивих предизборних притисака који су вршени према запосленима, енормног задуживања Друштва чије дуговање на данашњи дан износи запрепашћујућих 3 милиона евра и колико тога још.

У више наврата сам износио податке о разликама у набавним и реалним цјенама машина и алата. Подсјетићу вас, по ко зна који пут, на неколико примјера, који стварају велику сумњу на озбиљне криминалне радње бившег директора. Госпић је набавио моторни сјекач са колицима по цјени од 7.240 еура, док је његова реална цјена 2,5 хиљада еура. Мотор за вибро плочу, чија је реална вриједност 500, „Водовод“ је платио 4.601 еуро. Комбинована машина са прикључцима плаћена је 130 хиљада еура, а њена реална цијена је 87.000 еура. Када је у питању радничка опрема, односно чизме, рукавице, прслуци и кишнице направљена је штета „Водоводу“ од 14.671 еуро. Примјера ради, рукавице које су могле да се нађу у малопродаји за један еуро, плаћане су по 5,92 еура.

Уколико не будете предузели све неопходне активности које вас, сходно слову закона, обавезују у овом случају, основано ћу сумњати да се ради о организованом криминалном дјелу. Свако ваше даље ћутање на овако очигледне ствари наводи ме на сумњу да сте управо ви саучесници.

За све ово лично сматрам одговорним извршног директора Чеда Госпића и обећавам вам да нећу одустати док се овај криминал не испита до краја. Исто тако, обавештавам вас да ће Нова српска демократија, као друштвено одговорна политичка организација која је у јавности препознатљива и по својој борби против корупције и криминала, испратити са пуном пажњом правни и политички расплет цијеле ситуације.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here