ПРЕДСТАВНИЦИ ИСЛАМСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ИЗ ПРИЈЕПОЉА У ПОСЈЕТИ СРЕДЊОЈ СТРУЧНОЈ ШКОЛИ У ПЉЕВЉИМА

0
1073

Примјер братске слоге и суживота

ПРЕДСТАВНИЦИ ИСЛАМСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ИЗ ПРИЈЕПОЉА У ПОСЈЕТИ СРЕДЊОЈ СТРУЧНОЈ ШКОЛИ У ПЉЕВЉИМА

Представници Меџлиса Исламске заједнице из Пријепоља, ефендија др Надир Дацић и ефендија Хамза Ровчанин, посјетили су Средњу стручну школу. Том приликом су поклонили вриједе књиге школској библиотеци, као и маске и дезинфекциона средства за ученике и професоре.

Вршилац дужности директора Средње стручне школе мр Бојан Струњаш се захвалио гостима на поклонима и истакао да књиге спајају људе и религије кроз времена.

-Пљевља су кроз историју била примјер братске слоге и суживота, а књиге су прави начин да се та слога учврсти и ојача. Врата наше школе су отворена за све људе добре воље, а нарочито се радујемо кад нам на дар стижу књиге, јер су књиге путокази за будућност – истакао је Струњаш.

Ефендија др Надир Дацић је подсјетио на живот и дјело Сејфудина Шеховића и Танасија Пејатовића, чувених професора Пљеваљске гимназије, али и на Омер-бега Бајровића који је својом донацијом значајно помогао да се изгради зграда Српске гимназије у Пљевљима у којој се данас налази сједиште Средње стручне школе.

Настављајући дјело Танасија Пејатовића: гости из Пријепоља са домаћинима

 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here